25 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti belediyeden mi alınır?

Kat mülkiyeti belediyeden mi alınır?

Kat mülkiyeti, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kurulan bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, kat mülkiyeti belediyeden mi alınır?



Kat mülkiyeti belediyeden mi alınır?

Kat mülkiyeti, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kurulan bir hak olarak ifade ediliyor.


Bir bağımsız üzerinde kat mülkiyeti kurulabilmesi için bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. 


Kat mülkiyeti için gerekli belgeler:

1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)

2– Yönetim planı

3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)

4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf

(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)


Kat mülkiyeti dilekçesi:


.......... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA



......... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat mülkiyeti projesinin onaylanmasını arz ederim.


Tarih : ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı: ……………………….

T.C. Numarası: ….……………………

İmza : ….……………………


ADRES :

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon No.: …………………………………....



Kat mülkiyeti harçları 2015!


 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön