26 / 04 / 2024

Katar Emiri El Thani Güney Kıbrıs'a otel yapıyor

Katar Emiri El Thani Güney Kıbrıs'a otel yapıyor

Sabah-atv'nin ortağı Katar Emiri El Thani Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin en lüks otelini yapıyor



Sabah-atv'nin ortağı Katar Emiri El Thani Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin en lüks otelini yapıyor. 150 milyon dolara mal olacak 6 yıldızlı otelin bulunduğu komplekste alışveriş merkezi de bulunuyor.

KATAR Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa El Thani, Kıbrıs adasının en lüks otelini yapacak. Geçen yıl arsayı satın almak için bizzat başbakanını Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gönderen Katar Emiri'nin imza atacağı 150 milyon dolara mal olacak kompleks içinde adanın ilk 6 yıldızlı oteli ve alışveriş merkezi de bulunacak. Dün Güney Kıbrıs'a giden Katar Emiri El Thani, Rum Yönetimi lideri ile görüştükten sonra anlaşmayı imzaladı. Rum Yönetimi ve Katar'ın TOKİ'si olarak bilinen Qatari Diar Real Estate Investment arasında imzalanan anlaşma ile 50 bin metrekarelik alana kurulacak olan kompleks 30 ayda tamamlanacak. Katar Emiri, Güney Kıbrıs'ın turizm için önemli olduğunu söylerken küresel krizden de olumsuz etkilenmediğini belirtti.

Makarios Nişanı aldı
Eski Rum lider Papadapulos, 2000 başında Katar'ın BM Daimi temsilcisine "Makarios Nişanı" vermiş ve Güney Kıbrıs'ın Doha'da büyükelçilik açma niyetini açıklamıştı. Türkiye'nin devreye girmesi sonucu Katar, bu isteğe ret cevabı verileceğini bildirmiş ve Ankara'yı ziyaret eden El Thani de Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından "Beklentimiz gelecekte tek bir elçilik için izin çıkmasıdır" demişti. Bu söze rağmen Katar, Güney Kıbrıs'a Doha'da Büyükelçilik açma izni alırken, KKTC'ye ise turizm ofisi açma onayı verildi .
 Kerim ÜLKER / VATAN


Geri Dön