24 / 04 / 2024

Katerina ile Şişman Köşkü, restore edilecek!

Katerina ile Şişman Köşkü, restore edilecek!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus Çarı 2. Nikola'nın av köşkü olarak kullanılmak üzere yaptırdığı 118 yıllık Katerina ile Şişman Köşkü'nün, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilmesi sağlanacak..



Rus Çarı 2. Nikola'nın, 1896 yılında av köşkü olarak kullanılmak üzere yaptırdığı Katerina Köşkü ile oğlunun tedavisinin gerçekleştirilmesi için hazırladığı Şişman Köşkü restore edilerek turizme kazandırılacak. Bu arada Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi alanına da 50 yataklı otel yapılacak. Bakanlık tarafından ihaleye çıkılan köşklerin restorasyonu ve otel yapımı için başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek. 


Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köşklerin, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve bu kanunun 8'inci maddesine dayanılarak çıkartılan Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olarak turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğini söyledi. 


Girişimcilerin Sarıkamış'ta yapacakları bu yatırımlar için kamu kurumlarının büyük destek vereceğini belirten Doğanay, şunları kaydetti: "Kars Valiliği başta olmak üzere Sarıkamış Kaymakamlığı, belediye ve diğer kurumlarımız bu tarihi binaların yeniden turizme kazandırılması ve yeni yatırımların gelmesi için her türlü çaba ve fedakarlığı gösteriyor. Bizim amacımız Kars'ın turizm potansiyelini en üst seviyelere çıkarmak ve bölgede turizmi 12 aya yaymaktır. Bölgedeki tarihi ve turistik yapıları bir an önce turizme kazandırmaya .'Çalışıyoruz. 

Köşklerin restorasyonu için-de ihaleye çıkıldı. Girişimciler zamrari kaybetmesin." Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da kentte turizmin 12 aya yayılması için önemli yatırımlara başladıklarını belirterek, gerek devletin gerekse özel sektörün turizm amaçlı yatırımlarının olduğunu vurguladı. 


Kayak merkezine 4 otel, futbol sahaları ve gençlik merkezi yapıldığının altını çizen Toksoy. "Şu anda Ruslar döneminden kalma tarihi Katerina Köşkü ve yanında bulunan Şişman Köşk adı verilen ahşap binaların restore edilmesi ve bununla beraber 50 yatak kapasiteli otel yapılması için ihale süreci devam ediyor. Sarıkamış'a yatırım yapacak yerli ve yabancı girişimciler, altyapı, yol, su ve diğer konularda her türlü desteğin verileceğinden emin olsunlar" ifadesini kullandı. 


Son Saat 



Geri Dön