24 / 04 / 2024

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması üzerine, dün kamu bankaları konut kredisi faizlerini tarihin en düşük seviyesine çekti. Bugün de katılım bankaları da 0,64 oranlı konut kredisi kampayasını başlattı...



Kamu katılım finans kuruluşları, normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber sosyal hayatın canlanması amacıyla 4 yeni finansman paketini yürürlüğe aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hayata geçirilen finansman paketinde; birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranıyla kredi imkanı sunulacak. Anadolu Ajansı'ndan Belgin Yakışan Mutlu'nun haberine göre; ikinci el konutlar için ise, azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranıyla kredi kullanılabilecek.

Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'dan yapılan ortak açıklamada, söz konusu finansman paketleri, normalleşme sürecine geçişin kolaylaşması ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda sağlanabilmesi için hayata geçirildi. 

"Konut Finansmanı" paketi kapsamında, birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vadeyle kredi imkanı sunuluyor.

Bu imkandan daha geniş kesimlerin yararlanabilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılırken, İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere 3 büyük şehirde kredi kullanılacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar kredi alınabilecek. 

Finansman kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranıyla finansman imkanı sağlanacak. Konut finansmanı başvuruları bugünden itibaren şubelerde gerçekleştirilebilecek.

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 finansman oranıyla finansman imkanı sunulacak.

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Dev konut kredisi kampanyasıyla ilgili tüm merak edilenler!

0,64 faizli konut kredisi başvuruları başladı!


Geri Dön