25 / 04 / 2024

Kaya City Müdürü: Sadece daire değil piyango satın alıyorlar!

Kaya City Müdürü: Sadece daire değil piyango satın alıyorlar!

Kaya City projesinin çok karlı bir yatırım fırsatı olduğuna dikkat çeken Kaya City Proje Müdürü Nihal Eren, bölgedeki gelişmelere paralele olarak Kaya City'den konut alanların 3 katı kazanacağını söyledi...



Celaloğlu İnşaat tarafından Başakşehir'e bağlı Kayaşehir'de hayata geçirilen Kaya City projesinin tüm detaylarını Proje Müdürü Nihal Eren ile konuştuk. Projeye dair tüm merak edilenlerini Emlakkulisi.com takipçilerine anlatan Eren, Kayacity müşterilerinin sadece bir daire değil aynı zamanda piyango satın aldıklarını vurguladı. Bölgede yaşanacak gelişmelere paralel olarak projeden daire alanların yaklaşık 3 katı kazanacağına dikkat çeken Eren, herkesi kazançlı bir yatırıma davet ediyor. İşte tüm deyaları ile o röportaj....


Kaya City projenizden bahseder misiniz? Projenin öne çıkan özellikleri neler?

Öncelikle projenin lokasyonundan bahsetmek istiyorum. Projemiz Başakşehir'e bağlı Kayabaşı'nda bulunuyor. Kayaşehir'le Ispartakule arasında kalıyoruz. Kaya City projesi yaklaşık 16 dönüm üzerinde 250 konuttan oluşuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerimiz yer alıyor. Konutların yanı sıra 2 bin 500 metrekare ticari alanımız bulunuyor. Kısacası A plus projelerde bulunan her şey Kaya City projemizde yer alıyor. 


Stüdyo ve 1+1 daireler son yılların en çok talep gören daire tipleri arasında yer alıyor. Kaya City'de neden yer vermediniz?

Başakşehir bölgesi daha çok ailelerin yaşadığı bir bölgedir.  O nedenle stüdyo ve 1+1 daireler çok fazla tercih edilmiyor. Yani birinci sebep talep ikinci sebep ise; araştırdık ve stüdyo ve 1+1 daireleri bulunan sitelerin çok fazla değer kazanmadığını gördük. Bizim için yaptığımız projenin oturuma geçtikten sonra da ne kadar değer kazandığı önemli. Bundan 3 yıl sonrası da bizim için önemli 5 yıl sonrası da...


Kaya City Müdürü: Sadece daire değil piyango satın alıyorlar!


Dairelerin metrekare aralığı nedir?

Dairelerimiz 114 metrekareden başlıyor 172 metrekareye kadar devam ediyor. Bizde villa tipi dediğimiz 300 metrekare daireler de var. 


Fiyatlarınız ne kadar?

199 bin TL'den başlıyor 360 bin TL'ye kadar yükseliyor. 


Proje tamamlanıncaya kadar bu rakamlar maksimum ne kadar artar?

Kaya City'de lansmandan bu yana geçen 5 aylık bir sürede müşterilerimiz en az 40 bin TL kazandı. Proje tamamlanıncaya kadar bu rakamlar 2 katına yükselecek. Bazı müşterilerimiz oturmak için alıyoruz değer kazanması önemli değil diyorlar ama aldığınız evin prim yapması son derece önemli bir konu. 


Kaya City oturum mu yoksa yatırım amaçlı mı talep görüyor?

İlk başta daha çok yatırım amaçlı talep görüyordu ama binamız yukarı doğru çıkmaya başlayınca, bölgenin değeri arttıkça; çünkü bölge yeni İstanbul kabul edilen bir bölge ve bundan dolayı artık oturmak amaçlı talep görmeye başladı. 


Yakın çevrede Kaya City konseptinde ve büyüklüğünde başka bir proje daha yok. Bu sizin için avantaj mı dezavantaj mı?

Devletin yaptığı konutlar var sadece. Kaya City'de bir çok A plus projede bulunmayan hizmet ve sosyal olanak mevcut. Çevrede başka proje olmaması aslında bizim için hem avantj hem de dezavantaj. Neden dezavantaj çünkü benzer proje olmadığı için daha uygun fiyatlardan dairelerimizi satmak zorundayız. Alan için ise çok büyük avantaj. Çok uygun fiyatlara alıyorlar ve prim potansiyeli yüksek bir proje olduğu için çok güzel paralar kazanacaklar. 


Röportajın videosu için tıklayınız


Projenin etrafı tamamen gecekondularla çevrili. Bunların yaşama şansı var mı? Bölgede nasıl bir dönüşüm öngörüyorsunuz?

Bizim müşterilerimiz gayet bilinçli. Araştırma yapıp öyle daire satın alıyorlar. Etrafta ne var yok bunların araştırmasını iyice yapıp öyle bizden daire almak istiyorlar. Buradan da müşterilerimize seslenmek istiyorum; bizden daire almak isteyenler Kayabaşı bölgesini iyice araştırıp öyle gelsinler. Buranın kentsel dönüş bölgesi olduğunu ve birkaç yıl içinde bu gecekonduların hiç birinin kalmayacağını araştırdıklarında görürler zaten. Burayla ilgili birçok konu var. Bu sene sonunda bu gecekondular da kalmayacak. Bölge inanılmaz bir bölge olacak bunun garantisini veriyoruz. 


Kaya City Müdürü: Sadece daire değil piyango satın alıyorlar!


Peki çevre halkı ile Kaya City halkının entegrasyonu için bir ortak alan düşünecek misin? Yoksa çevreden tamamen izole edilmiş bir yaşam alanı mı oluşturulacak?

Evet şu anda çevreden izole edilmiş bir yaşam alanı görünüyor. Biz Kaya City projesini teslim edene kadar çevrede yeni projeler de başlayacak. Biz burada tek başımıza olmayacak. İnsanlar ileride Kayabaşı'nı tarif ederken, Kayacity'nin orası diye tarif edecekler. Çünkü ilk yapılan proje bizim proje olacak. Aslında müşterilerimiz bizden daire değil piyango bileti satın alıyorlar. Hani derler ya, "Eskiden dağ tepeydi şimdi evler dünyanın parası keşke biz de bir yer alsaydık" Kaya City projesi için de aynı şeyi söyleyecekler. Kaçırılmayacak son yerlerden birinde bulunuyoruz.


Bölgenin alt yapı sorunları da var. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz? 

Bölgenin alt yapı sorunları var. Buranın planı programı çizilmiş. Burası İstanbul'un en iyi altyapısına ve yollarına sahip bir bölge olacak. Karşımızda yeni konşu proje Bio İstanbul var. Yani yanıbaşımızda bilim araştırma merkezi olacak. Burada İstanbul'un içinde bulunmayan şeyler bulunacak. Bizden konut alan müşteriler çok şanslı ve bununda farkındalar. 


Yakın çevrede pek Alışveriş Merkezi gibi pek sosyal yaşam alanı da yok. Siz bu eksikliği nasıl gidereceksiniz?

Site içinde konut sakinlerinin ihtiyaç duyabileceği her şey bulunuyor. Yüzme havuzundan çoçuk oyun alanlarına, spa merkezinden fitness salonuna kadar herşey var. 2 bin 500 metrekare ticari alanımız var. Burası market alanı olacak. Oturduğunuz yerden herşey ayağınıza gelecek. Tabi ki zaman içinde daha büyük kompleksler çevremizde de yapılacaktır. Yeni İstnabul olan bir bölgede komplekslerin de en güzeli muhakkak yapılacaktır. 


Bu zengin sosyal olanakların aidatlara yansıması ne kadar olacak?

Bir çok firma aidatları ranta çevirmiş durumda. Bunu kendi oturduğum sitede ben de yaşıyorum. Biz bunu Kaya City'de çok düzgün bir şekilde hesapladık. Daire büyüklüğüne göre aidatlarımız değişecek ama ortalama 90 TL ile 140 TL arasında diyebiliriz. Biz asla rant peşinde değiliz. Sırf makul aidatlardan dolayı bizden daire alan müşteriler biliyorum. 90 TL gibi bir aidat ödeyecekler ve sitenin tüm imkanlarından diledikleri kadar faydalanabilecekler. 


Konutların yanı sıra mağazalar da var dediniz. Peki bu mağazalar sahipleriyle ne şekilde buluşacak? Kiralama mı yoksa satın alma mı?

Satıyoruz kiralama yapmıyoruz. Tüm birimlerimiz olduğu gibi mağazalarımız da satılıktır. 


Kaya City Müdürü: Sadece daire değil piyango satın alıyorlar!


Kaya City'de yaşam ne zaman başlayacak?

Yaklaşık 16 ay sonra yaşam başlayacak. Ağustos 2014'te teslimlerimizi yapacağız. 


Çok sayıda yeni konut üretiliyor. Bundan dolayı fiyatta olduğu kadar ödeme seçeneklerinde de bir rekabet söz konusu. Siz müşterilerine ne tür ödeme seçenekleri sunuyorsunuz?

Ödeme konusunda çok güzel kolaylıklar sunuyoruz. Fiyatlarımız da çok uygun. Metrekare fiyatımız bin 750 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlarla İstanbul'da başka bir proje bulamazsınız. Yani hem fiyatlarımız uygun hem de ödeme seçeneklerimiz çok güzel. Yüzde 30 peşinat alıyoruz kalan tutar için ise müşteri isterse banka kredisi kullanabiliyor isterlerse de bizim ödeme seçeneklerimizden faydalanabiliyorlar. Biz insanların önüne bir tablo verip buna göre ödeme yapacaksınız demiyoruz. Müşteri bize değil biz müşteriye uyuyoruz. Yani kişiye özel ödeme planları oluşturuyoruz. 


Celaloğlu İnşaat'ın bölgede başka yatırım planları var mı?

Başakşehir birinci etapta küçük bir villa projemiz daha başlayacak. Bunun dışında da başka yatırımlarımız olacak ama açıklamak için çok erken. 


Kanal İstanbul projesinin bölgeden geçeceği konusunda söylentiler var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

1 ay önceye kadar bende bunun bir dedikodu olduğunu söylüyordum. Hatta bizden konut alan müşterilere bu gerçekleşirse bir piyango olur dedim. Şimdi bu söylenti neredeyse kesinleşti gibi. Tüm Kayabaşı bölgesi  rezerv alanı ilan edildi. Kayabaşı ile birlikte bir kaç bölgenin adı da telafuz ediliyor ama yüzde 99 buradan geçecek gibi görünüyor. Resmi açıklama yapılmadan da çok fazla konuşmak istemiyorum konuyla ilgili. 


Resmi bir açıklama yapılmadığı için biz dedikodu demeye devam edelim. Peki bu masum dedikodu sizin satışlara nasıl yansıdı?

Biz hiç bir müşterimize buradan Kanal İstanbul projesi gececek vaadiyle daire satmıyoruz. İnsanlar araştırıp geliyorlar. Özellikle son 2 haftadır bu konu daha fazla konuşulmaya başlandı. Muhtemelen 1 ay içinde konu netliğe kavuşur. 


Kaya City projesini burada konumlandırmanızda bu duyum etkili oldu mu? Değilse neydi sizi cezbeden?

Hayır. Burada yatırım yapmamızın nedeni biricisi TEM otobanına, Başakşehir'e, Bahçeşehir'e, Halkalı'ya ve Ispartakule'ye çok yakın olması. Çok güzel bir lokasyonda yer alıyoruz. İnsanların tam olarak girmediği bakir bir bölge. İnsanların para kazanabileceği bir bölge. Uygun fiyata daire satıp insanlara para kazandırabileceğimiz bir böldeyiz. Satışlarımız da bu nedenle beklediğimizden çok daha iyi gidiyor. Dairelerimizin yüzde 50'sini sattık şu anda. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön