29 / 03 / 2024

Kaya Holding, 150 milyon dolara lüks otel yapacak!

 Kaya Holding, 150 milyon dolara lüks otel yapacak!

Kaya Holding 2000’de hizmete açtığı Antalya Belek’teki Club Hotel Riu tatil köyünü yıkıp, yerine 150 milyon dolar yatırımla lüks turizme yönelik standartları daha yüksek bir otel inşa edecek. Yeni otel 2013 yazında açılacak



Türkiye’nin ağırladığı turist sayısında artış yaşanırken, özellikle lüksü gözleyen turiste sunulacak ürünlerin

azlığı da dikkat çekiyor. 10 otele ulaşıp bir zincir haline gelen Kaya Holding de, Belek’te 2000 yılında açılışını yaptığı tatil köyünü yıkıp, yerine 150 milyon dolarlık yatırımla daha geniş bir lüks otel yapmak için  alışmalara başladı. Kasım ayında yıkılacak otelin Temmuz 2013’te açılması planlanıyor. Turizmin başkenti Antalya’da orta segmentte birçok otel yatırımı bulunduğuna dikkat çeken Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, “Buralarda turiste eksiksiz hizmet veriyoruz. Ancak daha zengin turisti de çekebilecek yatırımlar yapmalıyız” dedi.


STANDART ODADA JAKUZİ DE OLACAK

Türkiye’ye zengin ve lüksü isteyen turist akını yaşandığını belirten Kaya, bu nedenle henüz 12 yaşında olan Belek’teki Club Hotel Riu Kaya’yı yıkıp 600 odalık yeni otel yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Eski otelin kasımda yıkılmasının ardından yeni tesisin yapımına başlayacaklarını ve 2013’te açmaya karar verdiklerini anlatan Kaya, “600 odanın 350’sini süit şeklinde yapacağız. Standart odalarımızda bile jakuziler bulunacak. 150 milyon dolara mal olacağını planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Otele yönelik Avrupalı, Rus ve Türk turistler için ortak yer ayıracaklarını anlatan Kaya, Avrupa’dan turist getirilmesine yönelik İspanyol turizm devi RUİ ile özel bir anlaşmalarının bulunduğunu, Rusya ve Türkiye’deki pazarlamaları da kendilerinin

yapacaklarını anlattı.


‘İhaleyi kazanırsak Ercan Havalimanı’nı otel gibi işletiriz’


Faaliyette bulundukları inşaat ve turizm sektörlerinin yanı sıra yeni alanlara da girmeye karar verdiklerini anlatan Burak Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “1 aylık dönem içerisinde ihaleleri yapılacak Kıbrıs’taki Ercan Havalimanı ve  İzmir  kruvaziyer limanı özelleştirmeleri için şartnameler aldık, bunlara teklif vereceğiz. Bu yatırımları eğer alırsak bizim için ilk ama 3 bin 500 çalışana sahip bir holding olarak sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Havalimanı işletmeciliğinde 300 odalı bir otelimizdekinden daha az personele ihtiyaç bulunuyor. Dolayısıyla bu havalimanını bir otel gibi işletiriz diye düşünüyoruz” diye konuştu. Bu  ihalelerde Limak, IC, TAV, Global gibi önemli gruplarla mücadele etmeyi beklediklerini ifade eden Burak Kaya, “Şu anda uluslararası piyasalarda kredi almak hem zor hem de çok pahalı. Biz grup olarak çok fazla  yeni sektöre girip risk almıyoruz. Dolayısıyla bu ihale için çok iddialıyız, kendimize çok güveniyoruz” ifadelerini kullandı.


‘Cam damacanalı suda talebe yetişemiyoruz’


Abant Su markasıyla yaklaşık 3 ay önce piyasaya çıkardıkları 19 litrelik cam damacana su talebine yetişemediklerini anlatan Burak Kaya, “Bizim Abant Su markamızla önemli derecede pet şişe üretimimiz de bulunuyor. Alternatif yaratması amacıyla biz petin yanında bir de cam damacanada su satışına başladık. Şu  anda 3 ay olmasına rağmen özellikle pet damacanalardaki gelişmeler üzerine beklediğimizin çok üzerinde bir taleple karşılaştık. Şu anda yeni bir üretim tesisi bandı kurduk ancak talebe yetişemiyoruz” diye konuştu.

Habertürk


Geri Dön