24 / 04 / 2024

Kaya, lüks otelle Kartalkaya'yı Davos yapacak!

Kaya, lüks otelle Kartalkaya'yı Davos yapacak!

Kaya Hotels, 40 milyon dolar yatırımla Kartalkaya'da yaptığı lüks dağ otelini 2013'ten itibaren Türk iş dünyasının Davos'u haline getirmeyi hedefliyor



Kaya Holding bünyesindeki Kaya Hotels, 40 milyon dolar yatırımla Türkiye'nin en lüks dağ otelini dün Kartalkaya'da açtı. Kaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Kaya, dokuzuncu otelleri olan yatırım ile bölgeyi Türk iş dünyasının Davos'u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. 2013 Kasım ayından itibaren iş dünyası buluşmaları ve önemli ekonomik toplantıları otelde yapmak için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de görüştüklerini belirten Kaya, sürdürülebilir bir toplantı turizmi hedeflediklerini de açıkladı. Kaya, "Bunlar şimdi hayal gibi geliyor. Ancak 20 yıl önce Kartalkaya'nın bulunduğu durumdan bugüne gelişine tanıklık ettiğimiz için hayal olarak kalmayacağını biliyoruz" diye konuştu. 40 milyon doların bir dağ oteli için yüksek bir yatırım miktarı olduğunu da belirten Kaya, Türkiye'nin kış turizminde lüks otel ihtiyacını tespit ettiklerini ve bu alandaki tecrübelerinden dolayı bu yatırımı yaptıklarını belirtti.

HEDEF YURTDIŞINA GİDENLER
"Uludağ ya da Kartalkaya'yı tercih etmeyip kış tatilini yurtdışında geçiren bir kesim var. Bu grubu Kartalkaya'ya çekmeyi hedefledik" diyen Kaya, İran ve Azerbaycan'daki yüksek gelir grubundaki turistleri de hedeflediklerini ve bu ülkelerde tanıtım çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Gilan gibi lüks markaların mağaza açacağı otelde Swiss Fondue Restorant olacak. Odalarda dağ manzaralı jakuzi ve elektrikli şöminenin yanı sıra Hermes marka ürünlerle Godiva çikolata ikram edilecek. 139 odalı otelde Emre Ergani'nin işleteceği bir bar da bulunuyor.
Sabah


Geri Dön