28 / 03 / 2024

Kayabaşı lüks projelerin adresi oldu!

Kayabaşı lüks projelerin adresi oldu!

Kanal İstanbul projesinin bölgeden geçmesiyle ve daha çok TOKİ tarafından yapılan konutlarla öne çıkan Kayabaşı, Sağlık Kent ve Bioİstanbul gibi dev projelere de ev sahipliği yapıyor.



 



İstanbul Kayabaşı bölgesi artık lüks projelerin adresi haline geldi. Sağlam zeminiyle olduğu kadar Kanal İstanbul projesinin de bölgeden geçmesiyle değeri yükselmeye başlayan Kayabaşı, inşaatı süren üçüncü havaalanı ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarına yakınlığının yanı sıra, Sağlık Kent ve Bioİstanbul gibi dev projelere de ev sahipliği yapıyor. Bölgede bitirilen ilk lüks proje ise Celaloğlu ve E7 Yapı Market iş birliğiyle yapılan Kaya City oldu.



Celaloğlu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu, "Kaya City, temel attığımız günden bu yana, her tür yatırımın üzerinde bir değer artışı sağladı. Kanal İstanbul projesinin imar planlaması doğrultusundaki güzergahı açıklandığında prim artışı daha da yüksek bir düzeye ulaşacak" diye konuştu. Artık orta gelir grubunun da lüks konut istediğini aktaran Sulu, "Bölgede başlayıp tamamlanan ilk lüks proje bizimki oldu" dedi. Kayabaşı'nın geleceği olan bir bölge konumunda olduğunu aktaran Sulu, "Kanal İstanbul, Bio İstanbul ve 3. Köprü ile 2. Köprü bağlantı yolları buradan geçiyor. Yeni havalimanına çok yakın. Ancak biz bunlar yokken projeye başladık. 2012'nin Eylül ayında orta seğmende hitap etmek için başladık. Zamanla yeni projeler açıklandı bunlarda bizim için avantaj oluşturdu" dedi. 2 yıl içinde projeyi tamamladıklarını ve ilk başta 165 bin TL'ye 2+1 daireleri sattıklarını aktaran Sulu, "Projemiz süreç içinde yüzde 100 pirim yaptı. 165 bin TL'ye satılan dairelerimiz 320-330 bin TL'ye geldi. 200 bin TL'ye sattığımız 3+1'ler ise 400 bin TL civarına geldi" diye konuştu. Oturumun bir ay önce başladığı Kaya City'de 234 dairenin ve bir adet marketin yer aldığı belirten Selahattin Sulu, projenin yüzde 90'nını sattıklarını söyledi.



Sağlık çalışanlarını çekti

Selahattin Sulu, her daireye kapalı otoparkın sunulduğu, kapalı ve açık havuzlar, sauna ve sosyal alanların yer aldığı projede, kişilerin sauna ve havuzlardan herhangi bir ücret ödemeden faydalanacağını kaydetti. Metrekare başına aidat ücretlerinin 1.2 lira olmasını planladıklarını anlatan Sulu, "148 metrekarelik 3+1 için 180 TL aidat alınacak" dedi. Yatırımcıdan ziyade özellikle yaşamak için kendilerinden daire alındığını dile getiren Selahattin Sulu, "Projemizden onlarca avukat, mühendis daire aldı. Doktorlardan çok fazla alan oldu. En az 30 tane doktorumuz var. Bio İstanbul projesindeki çocuk hastanesi ve sağlıkla ilgili inovasyon kampüsü sağlık çalışanlarını buraya çekti" dedi. Bölgenin cazip olmasında zeminin çok sağlam olmasının da önemli rol oynadığını aktaran Sulu, "Bölge taş bir zemine sahip olduğu için Kayacity'nin temelini atarken günlerce kırıcılarla çalışmak zorunda kaldık" diye konuştu. Alanlar arasında  Ankara  ve Gaziantep'ten gelenler olduğunu ifade eden Selahattin Sulu şunları söyledi: "Gaziantep'te bulunan bir doktor ilerleyen yıllarda İstanbul'a geleceğim diye gelip bizden daire alıyorlar. Ayrıca boğazdan, Bakırköy'den, Kadıköy'den gelip alanlar var."


Dünya


Geri Dön