25 / 04 / 2024

Kayakseverler hafta sonu Palandöken'e akın etti!

Kayakseverler hafta sonu Palandöken'e akın etti!

Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Palandöken Kayak Merkezinde aileleriyle pistleri dolduran çocuklar, sıcak hava nedeniyle kısmen eriyen pistte anne ve babalarının yardımıyla düşe kalka kaydı...




Türkiye'nin ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden Palandöken, hafta sonu kayakseverlerle doldu.


Hava sıcaklığının 7 derece olarak ölçüldüğü Erzurum'da, güneşli havayı ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, kayak merkezlerine akın etti.


Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Palandöken Kayak Merkezinde aileleriyle pistleri dolduran çocuklar, sıcak hava nedeniyle kısmen eriyen pistte anne ve babalarının yardımıyla düşe kalka kaydı.


İran, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Polonya ve Gürcistan ile Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen yerli ve yabancı turistler de 21 pist ve bütün liftlerin açık olduğu Palandöken'de, iki gün boyunca kayak yapmanın keyfini yaşadı.


Kısa süre önce evlenen Fatih ve Tuba Yılmaz çifti de balayı için geldikleri Palandöken'de, kızaklarla kaymanın ve tatilin tadını çıkardı.


Fatih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balayı için önce Erzincan'a, ardından Erzurum'a geldiklerini ve burada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.


Kayak yapmanın kendileri için büyük bir zevk olduğunu belirten Yılmaz, "Eşim ile İzmir'den buraya tatil yapmak için geldik. Yeni evliyiz ve balayı için burayı seçtik. İlk defa böyle bir yere geldik, çok keyifliydi. Herkesin mutlaka buraya gelmesi ve bu güzellikleri görmesi gerekiyor" dedi.



AA


Geri Dön