19 / 04 / 2024

Kayalar Kimya, Hindistan ve Orta Afrika'da 20 milyon euroluk yatırım hedefliyor!

Kayalar Kimya, Hindistan ve Orta Afrika'da 20 milyon euroluk yatırım hedefliyor!

Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, sektörde Genç, Düfa, Gençnoroo ve Kayalar Hammadde markalarıyla sektörde yer aldıklarım belirterek, temel hedeflerinin 2019 yılında Avrupa'da vernikte bir numara olmak için,büyümek olduğunu duyurdu...



Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, sektörde Genç, Düfa, Gençnoroo ve Kayalar Hammadde markalarıyla sektörde yer aldıklarım belirterek, temel hedeflerinin 2019 yılında Avrupa'da vernikte bir numara olmak için,büyümek olduğunu duyurdu. Hindistan'daki üretim çalışmalarını 2016 yılma kadar, başlatmayı planladıklarını kaydeden Kayalar, "Orta Afrika'da bir ülke belirleyerek, o bölgede de çalışmalara hızla başlayacağız ve bu iki ülkeye yaklaşık 20 milyon euro'luk yatınm gerçekleştireceğiz" dedi. Şu an yakın dönem hedefleri arasında, Kuzey Amerika ve Latin Amerika pazarı olduğunu öne süren Tolga Kayalar, İspanya fabrikalarından bu ülkelere ulaşacaklarım söyledi. Kayalar ayrıca, Latin Amerika'da bu sene sonu itibarıyla, Peru'ya ürün gönderimine başlayacaklarının ve gelecek beş yıl, her yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle ilerlediklerinin altım çizdi. 2014 yılının ilk yarısında ise, yüzde 28'lik bir büyüme elde ettiklerini aktaran Tolga Kayalar, şu anda 24 milyon dolarlık ihracat rakamına sahip olduklarım duyurdu. "Buyıhn sonunda 50 nin üzerinde ülkeye ihracatyapıyor olacağız" diyen Kayalar, Rusya, Azerbaycan ve Cezayir'in en büyük üç pazarları olduğuna işaret etti. 

Tolga Kayalar, "2013 için en büyük yatırımımız, sekiz ayda 55 milyon TL yatırımla ve modern teknoloji ile tekrar yapılandırılan yeni fabrikamız oldu" dedi. Kapasite ve otomasyon anlamında Avrupa'nın ilk üç tesisinden birine sahip olduklarını duyuran Kayalar, eski fabrikalarının mobilya grubu kapasitesi 35 bin ton, inşaat grubu kapasitesiyse 25 bin ton iken yeni kurulan fabrikanın, yüzde 20 daha büyük bir kapasite ile inşa edildiğinin kaydetti. Kayalar ayrıca, şirket bünyesinde 150'si mavi yakalı olmak üzere, 380 kişinin istihdam edildiğinin bilgisini verdi. 

Tolga Kayalar, toplamda 48 ülkeye ihracat gerçekleştirirken 2013 yılında yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerinin altım çizdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı sayılı Ar-Ge tesislerinden birine sahip olduklarım ifade eden Kayalar, "Ar-Ge anlamında en çok proje üreten firmayız. Ar-Ge bütçemizi her yıl olduğu gibi, bu yıl da artırmaya devam edeceğiz."


Dünya Kimya 


Geri Dön