25 / 04 / 2024

Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı!

Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı!

742 milyon 500 bin TL'ye mal olacak olan Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı.



Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı. 4 kilometre uzunluğa sahip olan hat 742 milyon 500 bin TL'ye mal olacak.

İnşaatı devam eden Başakşehir – Kayaşehir Metro hattının devamı niteliğinde olan Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı.

Fenertepe bölgesinde  TOKİ  tarafından üretilmiş toplu konut bölgesi, İbn-i Haldun Üniversitesi’nin ana yerleşkesi ve imar planlarında öngörülen sağlık fonksiyonları bulunuyor.

Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı için düğmeye basıldı!

Hattın Vezneciler-Arnavutköy metro hattı ile entegre olması planlanıyor. M3 hattının diğer etapları aracılığı ile de M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı, M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı, M2 Yenikapı-Sefaköy metro hattı, metrobüs ve  Marmaray  entegrasyonları mümkün olacak. Kayaşehir Fenertepe metro hattı projesinin yolcu kapasitesi 70 bin kişi olacak.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı’nın devamı niteliğinde inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarının sürdüğü proje 6,20 kilometre uzunluğunda olacak. Hattın 2020'de açılması planlanıyor.

5 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Metrokent, Onurkent, şehir hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez'den geçecek.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı nereden geçecek?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön