29 / 03 / 2024

Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye basıldı!

Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Projeler Müdürlüğü, Ümraniye ile Sancaktepe’den geçen Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye bastı.



İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Projeler Müdürlüğü, Ümraniye ile Sancaktepe’den geçen Hastane – İmes Metro Hattı için düğmeye bastı.

Ümraniye ve Sancaktepe ilçe sınırları içinde kalan Hastane ve İMES İstasyonları arasında, toplam 3 istasyondan oluşan Sarıgazi - Türkiş Blokları Metro Hattı 900 milyon TL'ye mal olacak.

Yenidoğan – Sarıgazi - Hastane Metro hattının uzatması olacak olan yeni hat, bahsedilen hattın son istasyonu olan Hastane İstasyonu sonrasında başlayıp ihale kapsamında kesin projeleri hazırlanacak olan ara iki istasyonu takiben iş kapsamının son istasyonu olan İMES’te tamamlanacak.

5.1 kilometre uzunluğa sahip olan yeni metro hattı, ulaşım planlarına işlendiği şekilde, yapım aşamasında olan Dudullu Bostancı Metro Hattı’nın Türkiş Blokları İstasyonu ile entegre sağlamak yerine, proje çalışmaları kapsamında yapılan güzergah revizyonu ile bir istasyon daha kuzeyde kalan İMES istasyonu ile entegrasyonu sağlayacak.

Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye basıldı!

Rapor içerisinde karışıklığa sebep olmamak amacıyla, “Yenidoğan -Sarıgazi-Hastane Metro Hattı”nın (1. aşama) uzatması olacak bu hat, “Hastane-İMES Metro Hattı” (2. aşama) olarak isimlendirilecek. Proje kapsamında, İMES İstasyonu’nu takiben ara iki istasyon ile Soyak Yenişehir’e ulaşan ve burada Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile entegrasyonu sağlayacak bir uzatma hattının avan projeleri de hazırlandı.

2022’de hizmete açılacak

Sarıgazi- Türkiş Blokları Metro Hattı Projesinin inşaat çalışmalarına 2019 ylı içerisinde başlanması ve hattın 2022 yılında hizmete açılması planlanıyor. 

“Yenidoğan - Taşdelen - Sarıgazi (Hastane) - İMES - Soyak Yenişehir Metro Hattı”, doğu-batı doğrultusunda uzanmış olup, yapımı devam etmekte olan kuzey-güney doğrultusundaki;
Dudullu–Bostancı Metro Hattı ile İMES istasyonunda, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile de Soyak Yenişehir istasyonunda entegre olarak, Öte yandan yine doğu-batı doğrultusunda uzanan; Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metro Hattı ile yapımı planlanan Kadıköy–Sultanbeyli Metro Hattı arasında kalan bölgedeki toplu taşıma altyapısını oluşturacak. Bu sayede koridorlar arasında aktarma olanakları sağlanacak.

Metro hattı durakları:
1. İstasyon Esenkent
2. İstasyon Dudullu OSB
3. İstasyon İMES

İstanbul'da 2020'de açılacak 3 yeni metro hattı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön