26 / 04 / 2024

Kayı Grup, ikinci Adam&Eve otelini İstanbul'a yapacak!

Kayı Grup, ikinci Adam&Eve otelini İstanbul'a yapacak!

Turizm ve havayolu sektörlerinde Adam&Eve Oteli, GTI ve Sky Airlines markaları ile faaliyet gösteren Kayı Grup, 2013'te halka açılacak. Talha Görgülü, 'Adam&Eve otelinin ikincisini İstanbul'da yapabiliriz' dedi



Adam&Eve Oteli, GTI ve Sky Airlines markaları ile faaliyet gösteren Kayı Grup, 2013'te halka açılacak.
 
Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, halka arz çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Görgülü, 'Halka arzdan sonra Adam&Eve otelinin ikincisini İstanbul'da yapabiliriz' dedi.

100 hostes alacağız

Ağırlıklı olarak havayolu alanında büyüyeceklerini kaydeden Görgülü, Bodrum, KKTC, Dalaman ve Antalya-Kayseri hatlarında uçuş izinlerini aldıklarını dile getirdi. Görgülü, 'Yurtdışı uçuşlarına da Almanya'dan başlayacağız. İlk yıl için 1 milyon yolcu hedefliyorduk, bu hedefimizi aşacağız 'diye konuştu.

Grup olarak 2010'da 1 milyar euro ciro elde ettiklerini, 2011 hedeflerini ise 1.3 milyar euro olduğunu ifade eden Görgülü, ancak ilk 2 aydaki yolcu sayısındaki artış nedeniyle 1.5 milyar euroya da ulaşabileceklerini kaydetti. Görgülü, 'Sky Airlines'ta 900 çalışanımız var. Bu yıl 100 tane daha host ve hostes alacağız' dedi.

Önlem almazsak Mısır bizi geçecek

Talha Görgülü, Mısır, Tunus ve Libya'da yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Özellikle Mısır'ın toparlanma sürecinin hızlı ilerlediğini kaydeden Görgülü, 'Mısır kısa süre içinde fiyatları düşürerek tekrar turist çekmeye başlayacaktır. Özellikle Almanlar ve Ruslar düşük fiyatı görünce rotasını çok çabuk çevirir' dedi. Mısır'da konaklama maliyetlerinin düşük olduğunu hatırlatan Görgülü, turizmde Mısır'ın uzun vadede Türkiye'ye rakip olacağını kaydetti.

Zeynep CEYLAN / BUGÜN


Geri Dön