29 / 03 / 2024

KayıGroup, Adam&Eve'i satmayacak!

KayıGroup, Adam&Eve'i satmayacak!

Adam&Eve'in en sadık müşterisi, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel çıktı. Otelin sahibi Talha Görgülü, 'Süleyman Bey, bu oteli sevdiğinin özellikle bilinmesini istiyor, sık sık otelimizde kalıyor' diyor



'Dünyanın en seksi oteli' sloganı ile 2006 yılında Antalya-Belek'te açılan Adam & Eve Oteli'nin en sadık müşterisi, Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel çıktı. Otelin sahibi ve KayıGroup Başkanı Talha Görgülü, 'Biz aslında otelimizde kalan ünlü misafirleri açıklamıyoruz ama Süleyman Bey, bu oteli sevdiğinin özellikle bilinmesini istiyor, sık sık otelimizde kalıyor. Ve Adam & Eve'i Türk turizminin yüzakı olarak nitelendiriyor. İnşallah bu bayramda da gelecek' diye konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Rixos sevgisini hatırlattığımızda ise Görgülü, 'Mevcut hükümet temsilcileri nedense Adam & Eve'e gelmiyor' demekle yetindi.

SATMAYA NİYETİMİZ YOK
Bundan 3 yıl önce Adam & Eve'in, ilk açıldığı dönemde 'seksi otel' sloganı, yerli ve yabancı basında geniş yer bulmuş ve yankı uyandırmıştı. Tabii olumlu eleştirilerin yanı sıra olumsuz eleştiriler de yapıldı otelle ilgili. Özellikle İngiliz The Guardian Gazetesi editörünün, oteli 70'li yılların gay porno filmlerine benzetmesi, eleştirilerin doruk noktası oldu. Daha çok otelin 'seksapeli' üzerine kurulu eleştiriler, zaman içerisinde Adam & Eve'in satılacağı fısıltılarına dönüştü.

ARTIK 'MADE IN HEAVEN'
Talha Görgülü, otelin satılacağı dedikodularının kasıtlı çıkarıldığını düşünüyor. '3 yıldır buradayız işte, İngiltere'den Amerika'dan, Dubai'den çok ciddi teklifler aldık. Ama oteli satmaya niyetimiz yok' diyor. Ağustos ayını çok iyi geçirdiklerini vurgulayan Görgülü, 'Şu anda otelde boş oda yok. Geçen yıla göre doluluk oranımız yüzde 10 arttı. Yılın genelini yüzde 65-70 dolulukla tamamlayacağız' diye ekliyor. 'Dünyanın en seksi oteli' sloganını da 'made in heaven' olarak değiştirdiklerine dikkat çeken Görgülü, 'Seksi sloganından hiç rahatsız olmadık, pişman da değiliz. Fakat seksi otel ile seks oteli arasındaki farkı anlayamayan insanlar oldu' diyor.

İç hatlarda tarifeli uçuşa hazırlanıyor
KayıGroup, Adam Eve'in yanı sıra 7 tane Riva Oteli'ni de bünyesinde barındırıyordu. Ancak 2007 yılında alınan bir kararla işletmesi yapılan 4 Riva Oteli devredildi. Ardından 2008 ve 2009 yıllarında da kalan 3 Riva Otel satıldı. Talha Görgülü, 'Otelleri devretmek şimdiye kadar aldığımız en doğru kararlardan biriydi. Kriz patlayınca, 'iyi ki bu işten çıkmışız' dedik. Görgülü şöyle devam etti: 'Satılan 7 otele karşılık yine bünyemizde bulunan Sky Havayolları'nın portföyüne 7 otel kattık. Aldığımız iki yeni Boeing'le birlikte uçak sayımız 13'e çıktı. Önümüzdeki yıl için de 2 tane Airbus planımız var. Bu arada Almanya'da Germen Sky Airlines diye bir şirket kurduk. Bu şirketi büyütmek için de yatırımlarımız devam edecek.' İç hatlarda tarifeli uçmak için de hazırlıkları olduğunu anlatan Görgülü, 'Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Çok hızlı büyümek istemiyoruz' diyor.

Ciro hedefi 600 milyon euro
Kayıgroup bünyesindeki, Almanya, Rusya, Hollanda ve Polonya'da tur operatörlüğü yapan GTI'da da işlerin iyi gittiğini anlatan Görgülü, 'Sektör yüzde 10 küçülürken biz yüzde 35 büyüdük. Kayıgroup olarak yılı 600 milyon euronun üzerinde ciro ile tamamlamayı planlıyoruz' dedi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam


Geri Dön