18 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan Belediyesi bugün en büyük ihalesini gerçekleştiriyor!

Kayseri Kocasinan Belediyesi bugün en büyük ihalesini gerçekleştiriyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 712 konutluk modern bir şehir kurulması için yapılacak olan ihalenin bugün gerçekleşeceğini belirtti. Bu yeni projenin altyapısı sağlam ve sosyal tesisleri olan bir proje olacağını belirtti..



Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 712 konutluk modern bir şehir kurulması için Kocasinan Belediyesi'nin en büyük ihalesini bugün gerçekleştireceklerini söyledi. 


Başkan Bekir Yıldız, 1994 yılında Barbaros Mahallesi'nde Türkiye'nin ilk kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Teneke evlerin yerine altyapısı, sosyal tesisleri olan Barbaros Kent'i kurduk. Anadolu Harikalar Diyarı'nın tepelerine bakan Ahi Evran Mahallesi'ndeki gecekonduları modern bir kente dönüştürecek konutların inşaat ihalesini bugün yapacağız" dedi. 


Mülkiyeti belediyeye ait parseller üzerine muhammen bedeli 53,9 milyon lira olan kat karşılığı konut yapım ihalesini 10 Eylül 2013 Salı günü Encümen huzurunda gerçekleştireceklerini bildiren Başkan Bekir Yıldız, "Ahi Evran Mahallesi'nde, 250 gecekondunun yerine imarlı, planlı, modern yeni bir şehir kuracağız. Modern Kayseri'yi temsil edecek 54 milyon liraya mal olacak 712 konutluk mekan kuracağız. Hak sahiplerini mağdur etmeden yeni evlerine kavuşturacağız" şeklinde konuştu. 


Kocasinan Belediyesi bu ihaleyle, 1 +1, 77 metrekarelik 160, 2+1, 100 metrekarelik 120, 3+1, 136 metrekarelik 432 daire yapımı için 53,9 milyon liralık arsa karşılığı konut yapım ihalesi gerçekleştirilecek. >>Kurum Bülteni 


Vizyon Kent Haber


Geri Dön