19 / 04 / 2024

Kayseri Mobilyakent'e çarpıcı bir isim aranıyor!

Kayseri Mobilyakent'e çarpıcı bir isim aranıyor!

Kayseri'de 700 küçük işletmeyi bir araya getirecek ev - ofis dekorasyon merkezi Mobilyakent'in çalışmaları tüm hızıyla sürerken, komplekse dünya çapında ilgi çekecek bir isim aranıyor



Kayseri'de 700 küçük işletmeyi bir araya getirecek ev-ofis dekorasyon merkezi Mobilyakent'in çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Diğer yandan proje kapsamında Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezinin de hayata geçirileceğini belirten Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, bu yöndeki ihalenin de  TOKİ  tarafından kamuoyuna duyurulduğunu ve bu ayın I 7 Kasım'da yapılacağını söyledi. "Kayseri'nin parası, bu proje sayesinde Kayseri'de kalacak" diyen Çevrim, ayrıca Mobilyakent'e dünya çapında ilgi çekecek bir isim aradıklarını bunu da yarışmayla belirleyeceklerini söyledi. 

Atölye düzeninde üretim yapan 700 işletmeyi günün şartlarına yönelik olarak geliştirmek ve aynı zamanda tasarım ağırlıklı üretimle rekabet güçlerini artırmayı amaçlayan Kayseri ev-ofıs dekorasyon merkezi olarak nitelendirilen Mobilyakent'in çalışmaları sürüyor. Kayseri Mobilyacılar Odası, Kocasinan Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği'nin de desteği ile devam eden proje ile esnaf, modern bir siteye ve alışveriş merkezine kavuşacak. 


"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AVM'Sİ OLACAK" 


Kayseri'de atölye düzeninde dağınık olarak mobilya üreten küçük işletmeleri bir araya getirmeyi, rekabet güçleri arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, 1 milyon 400 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan Mobilyakent'in aynı zamanda Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezini de içerisinde barındıracağını söyledi. 

Yapılacak alışveriş merkezi ile birlikte Kayseri'nin parasının Kayseri'de kalacağını belirten Çevrim, "Biz burada üretilen ürünlerin kentte satılmasını ve bu şehre katma değer sağlamasını da hedefliyoruz. 

Yani şehrin sermayesi yine şehirde kalacak. Kayseri'de üretilen Kayseri'de satılacak. Bu açıdan da proje kent için önemli bir öneme sahip. Bu proje aynı zamanda Kayseri'nin mobilya üretimindeki payı da arttıracak. Kayseri'nin ihracat hedeflerine de değer katacak" diye konuştu.


"YARIŞMA DÜZENLEYECEĞİZ" 


Diğer yandan Çevrim, Mobilyakent isminin projenin ilk hayata geçirildiği günlerde kamuoyuna duyurulduğunu ancak bu ismin yerine dünya çapında dikkat çekecek bir isim koymayı planladıklarını da belirtti. Bu konuda fikirlere açık olduklarını dile getiren Çevrim, "İsim konusunda yarışma düzenleyeceğiz. Bu isimle de yurtdışı fuarlarına katılıp, tanıtıp yapacağız" dedi.


Kayseri Olay


Geri Dön