20 / 04 / 2024

Kayseri Recep Mamur Camii açıldı!

Kayseri Recep Mamur Camii açıldı!

Çalışmalarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan Recep Mamur Camiisi’nin açılışına katıldı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde bulunan ve hayırsever işadamı Recep Mamur tarafından inşa ettirlen Sahabiye Recep Mamur Camisi’nin açılışına katılım gösterdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Cuma namazıyla ibadete açılan Recep Mamur Camisi’nin İslam Alemi’ne hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Büyükkılıç, “Sahabiye Mahallemizdeki bu güzel çalışmayı adeta taçlandıracak şekilde böyle bir eser hayata geçti. Recep Ağabeyimize tekrar teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sahabiye projesinde yer alan ve Hayırsever Recep Mamur tarafından inşa ettirilen caminin açılışına hayırsever Recep Mamur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa,  Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Açılışta açıklamalar yapan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin gün geçtikçe geliştiğini ve güzelleştiğini söyleyerek, Recep Mamur Camiisi’nin yapımının tamamlanmasında önce hayırsever Recep Mamur’a sonra da emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, şunları söyledi:
“Değerli milletvekillerimizin, bakanlarımızın ve en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize olan her zamanki sevgisi, desteğiyle de sizlerle değişik müjdeleri paylaşıyoruz. Havaalanımızın terminal binasının ihale sürecinin 10 Eylül’de yapılacağını paylaşmıştık. Çok şükür Belsin Bölgesi’ndeki şehir hastanesine olan hatla alakalı tramvay ihalesinin yapıldığının şu an da müjdesini paylaşıyoruz. Yine hatırlanacağı üzere Millet Bahçemizin ihalesi hatırlanacağı üzere yapılmış, ihaleyi alan firma sözleşmeye davet edilmiş ve sonuçlanmış. Bu arada önümüzdeki ay meclisimize gerçekten mazlum insanların sesi, ülkemizin gururu olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayserimizdeki Hava İkmal Millet Bahçesi’nin isminin verilmesi yönünde meclisimizde bu konuyu gündeme getireceğimizin şimdiden müjdesini verelim. “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin” şehrimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Bunu fazlasıyla hak ettiğinin herkes farkındadır. İnşallah biz de Kayseri olarak, her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olan bir şehir olarak, ona yakışan bir anlayış içerisinde meclis üyelerimizle beraber bu çalışmalarımızı yapacağımızı umuyor ve inanıyorum ki tamamının oy birliği ile böyle güzel bir çalışmaya destek vereceğini şimdiden paylaşmak istiyorum. Kayseri hayırseverliği ile anılan bir şehir. Bu anlayış içerisinde nerede camilerimiz var,  nerede sağlık tesislerimiz var, nerede üniversitelerimiz var, nerede eğitim tesislerimiz var mutlaka bir hayırseverimizin ismi var. İşte bize bugün de bu güzel tabloyu yaşatan değerli büyüğümüz Recep Ağabeyimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler dilerken böyle bir eseri hayata geçirdiği için kendisine minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz”

“BU GÜZEL ŞEHİRDE YAŞAMANIN ELHAMDÜLİLLAH HEPİMİZ HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

Sahabiye Camisi’nin yıpranmış olması nedeniyle kentsel dönüşüme girdiğini ve Sahabiye Mahallesi’nde bu güzel çalışmayla güzel bir eserin hayata geçtiğini belirten Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:
“Burada ömrü geçmiş ve burada Sahabiye Camii’nde namaz kılan, cemaati olan birisi idim. O camimiz tabii ki yıpranmıştı. Sahabiye Mahallemizdeki bu güzel çalışmayı adeta taçlandıracak şekilde böyle bir eser hayata geçti. Okul için hayırsever Mehmet İlgü’ye teşekkür ederken şimdi de hayırsever Recep Ağabeyimize tekrar teşekkür ediyoruz.  Cenab-ı Allah helalinden bol rızık versin, sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin. İnşallah daha nice hayırseverlerimiz olarak bu güzel dostlarımızın başka eserler yapmasını nasip eylesin diliyorum. Şehrimizi seviyoruz, birliğimiz, beraberliğimiz, bereketimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız, huzurumuz bu güvenli liman olan, bu huzur şehri olan, bu gerçekten hayırseverliğin merkezi olan bu güzel şehirde yaşamanın elhamdülillah hepimiz haklı gururunu yaşıyor, emeği geçenlere ve tabii ki katkısı olan her kim burada bulunuyorsa onlara da teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum”
 


Geri Dön