28 / 03 / 2024

Kayseri Yahyalı'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kayseri Yahyalı'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Yahyalı Belediyesi Camikebir ve Favziçakmak Mahalleri sınırları içinde kalan Dağbalı mevkisinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalara başladı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.




Yahyalı Belediyesi Camikebir ve Favziçakmak Mahalleri sınırları içinde kalan Dağbalı mevkisinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalara başladı. 

Yahyalı'nın modem bir şehir görünümü kazanması için kentsel döşünüm gerekli olduğunu belirten Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Öztürk, "TOKİ ile yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları son aşamaya geldi. Dağbalı bölgesinde kentsel dönüşüm ile 400 konut yapılacak. Bu konutlar üst gelir, orta gelir ve düşük gelir grubuna hitap edecek şekilde yapılacaktır. İçinde okulu, ticaret merkezi, yeşil alanı ve çocuk parkının yer aldığı kentsel dönüşüm projesi, 47 bin metrekaresi belediyemize ait toplam 84 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. İnşallah burada belediyemize iyi bir gelirinde geleceğini ümit ediyorum. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta pazartesi ön protokolü imzalamış olacağız. İlçemizde konut sıkıntısı var, insanlarımızdan talepte var. 

Kentsel dönüşüm yapılacak bölge meydanımıza çok yakın. İnsanlarımızın çok sevdiği ve şimdiden taleplerin olduğu bölgenin ayrıca çok güzel panoramik manzarası var. Hemşerilerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum." dedi



Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön