26 / 04 / 2024

Kayseri yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehri büyütmek için yaptığı yatırımları anlattı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik şehri büyütmek için yaptıkları yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Mustafa Çelik, 3,5 yılda 7 bin noktada çalışma yaptıklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kayseri Buluşmaları kapsamında şehre yapılan yatırımlarla ilgili bir sunum yapıldı. 

“KAYSERİ, BÖLGESEL BİR CAZİBE MERKEZİ”

Yatırımlar hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Şehrimizi bir dünya markası yapmak için gayret ediyoruz” dedi. Bir belediye başkanının görevlerinin kanunlarda belli olduğunu ve belediyenin görev sahasındaki her işi en iyi bir şekilde yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Görev sahamızla ilgili konularda Türkiye’de ilk ve tek projeleri yapmaya devam ediyoruz; ancak yönettiğimiz şehri büyütmenin de görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu şehrin ekonomisini daha da büyütmenin gayreti içindeyiz. Bir şehirde üretilen ürünlerin marka değeri şehrin marka değeri ile doğru orantılıdır. Şehrin ekonomisini büyütmek için şehrin marka değerini de artırmak gerekir. Bu nedenle Kayseri Tanıtım Grubu oluşturarak çalışmalara başladık. Bu çalışmaları bir lansmanla Türkiye’ye duyuracağız. Star Gazetesi ile yaptığımız bu tür toplantılarla da Kayseri’nin bilinilirliğini daha da artıracağız” dedi.

“AKILLI ŞEHİRCİLİĞİ EN İYİ YAPAN BELEDİYEYİZ”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’ye yaptığı yatırımlar hakkında da açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri’nin planlı gelişme kültürü ile huzurlu bir şehir olduğunu söyledi. Şehri daha konforlu bir kent haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Çelik, “Göreve başlar başlamaz, planlı gelişim estetik dönüşüm, fonksiyonel gelişim vizyonunu ortaya koyarak bu vizyon çerçevesinde çalıştık. Bu kapsamda öncelikle planlamayı ön planda tuttuk. Ulaşımda, yeşil alanda, kentsel dönüşümde farklı işler yaptık. Sosyal belediyecilikte, kültürel hizmetlerde, eğitimde çok iyiyiz. Türkiye’de akıllı şehirciliği en iyi yapan belediyeyiz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırımda çok önemli çalışmalar yaptık” diye konuştu.

“3,5 YILDA 7 BİN NOKTADA ÇALIŞTIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 3,5 senede bedeli 2 milyar lirayı aşan 980 ihale yaptıklarını söyledi. 7 bine yakın noktada çalışıldığını belirten Başkan Çelik, 3,5 yılda yapılan bazı yatırımlarla ilgili rakamlar vererek 786 kilometre sıcak asfalt ve 1500 kilometre sathi kaplama asfalt yaptıklarını ve 3 milyon 300 bin metrekare kilitli parkenin ilçelerde kullanıldığını söyledi. 


Geri Dön