19 / 04 / 2024

Kayseri'de TOKİ arsasına konfeksiyoncular sitesi kurulacak!

Kayseri'de TOKİ arsasına konfeksiyoncular sitesi kurulacak!

Kayseri'de TOKİ arsasına konfeksiyoncular sitesi kurulacak. TOKİ'nin bir süre önce 50 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarttığı Şeker Fabrikası 'ndan geçme 250 dönümlük araziye Konfeksiyoncular Sitesi'nin kurulması planlanıyor.



TOKİ'nin bir süre önce 50 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarttığı Şeker Fabrikası 'ndan geçme 250 dönümlük araziye Konfeksiyoncular Sitesi'nin kurulması planlamyor.Milli Emlak Genel Müdürlüğü 'nün kasımda açtığı "tapu iptal davası" nedeniyle yarın yapılacak ihaleye katılım olup olmayacağı bilinmezken, şehrin yöneticileri de, Cami Kebir çevresine sıkışıp kalan irili-ufaklı 300 kadar konfeksiyoncu esnafı için buraya site yapılmasının doğru olacağı görüşünde mutabık... 


TOKİ Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bulunan 250 dönümlük arsasını yarın Ankara'da yapılacak ihaleyle satışa çıkartacak. 2006 yılında Şeker Fabrikası arazisi üzerinde yapılan imar planına bağlı olarak "arsa anlaşmas" çerçevesinde önce Büyükşehir Belediyesi'ne, daha sonra ise hastane yeri nedeniyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ve yine bölgede yapılan 18 uygulaması çerçevesinde de  TOKİ  'ye geçen arsanın yarın yapılacak ihalesine katılım olup olmayacağı merak ediliyor. 


Yaptıkları esnaf siteleri ise "esnaf dostu belediyeler" olarak anılan Kayseri merkezdeki belediyeler bir süredir Cami Kebir çevresine sıkışıp kalan konfeksiyoncuların modern bir sitede toplanması için çalışmalar yapıyor... 

Bu çalışmalar çerçevesinde, irili-ufaklı 300 kadar konfeksiyoncunun ulaşımın kolay olduğu bir noktaya yapılacak konfeksiyoncular sitesine taşınmasına dair arsa arayışları üzerine. TOKİ'ye ait 250 dönümlük bu arsanın ihale ile S.S. Cami Kebir Toplu İşyeri Kooperatifi'ne satılması konusunda mutabakata varılmıştı. 

Valilik, belediyeler ve milletvekillerinin bilgisi dahilinde yapılan görüşmeler çerçevesinde TOKİ'nin yarın ihale ile satışa çıkarttığı 50 milyon muhammen bedelli arsanın yaklaşık 60 milyon lira bir bedelle alınması gündeme geldi. 

TOKİ'nin satış ilanından sonra Milli Emlak Genel Miidürlüğü'nün geçtiğimiz kasım ayında "Tapu iptal davası" açtığının öğrenilmesi kafaları karıştırdı.Cami Kebir çevresinde faaliyet gösterin irili-ufaklı tüm konfeksiyoncuların üye olduğu Kooperatifin yöneticileri konuyla ilgili olarak şunları söyledi.: "Biz şehrin içine sıkıştık kaldık. Geçmişte Kayseri Orta Anadolu'nun önemli konfeksiyon merkezlerinden biriydi. 

Şimdi Konya ve bazı şehirlere ticaret kayıyor. Şehir merkezine hem bizim araçlarımızın, hem de çevre il ve ilçelerden gelen araçların girmesi neredeyse mümkün değil. Bunun için bu arsa ihale ile Kooperatifimize verilirse, hem otogara, hem yeni yapılacak gara yakın olan bölgede tüm esnafımızı mağdur etmeyecek bir site yapacağız... Böylece Kayseri'nin yıllar önce olduğu gibi yine konfeksiyon üretiminde bölgenin önemli merkezlerinden biri olmasını sağlayacağız. Bu noktada bize katkı veren Valimize, milletvekillerimize, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere diğer belediye başkanlarımıza ve TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu milletin malını asla ucuza almak istemiyoruz. Değerine almak niyetimiz var. 

Ancak, dar gelirli üyelerimizi de küçük ölçekli de olsa işyeri sahibi yapmak için ödeme planının yayılmasını istiyoruz. Yaıkın ki ihaleye girmek için bütün hazırlıklarımız tamam. Ancak ikili görüşmelerde "tapu iptal davası" talebinin kaldırılmasını da doğrusu arzu ediyoruz. Eğer TOKİ mevzuatı ve şartnameye dayanarak ihaleyi ileri bir tarihe ertelerde, iki kamu kuruluşu arasında yapılacak görüşmelerle bu dava ortadan kaldırılırsa dahi iyi olur..." Şehrin en güzel yerinde bulunan söz konusu arsanın rant sahiplerince değil, bir meslek grubunca alınarak siteye dönüştürülmesini Kayseri ticaretine de katkı sağlayacağı belirtiliyor... 


Kayseri Haber


Geri Dön