29 / 03 / 2024

Kayseri'deki maliye arsalarına kamu tesisleri yapılacak!

Kayseri'deki maliye arsalarına kamu tesisleri yapılacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meclis Kararı ile Mülkiyeti maliye hazinesine ait olan alanların önce belediye mülkiyetine alınarak bu alanlara kamu tesisleri yapılacağını söyledi.



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meclis Kararı ile Mülkiyeti maliye hazinesine ait olan alanların önce belediye mülkiyetine alınarak bu alanlara kamu tesisleri yapılacağını söyledi. Meclis Kararı ile Hazine üzerinde yer alan arsaların öncelikle belediyeye kazandırılarak bu alanların kamuya açık birer tesis haline getirildiğini belirten Başkan Dr. 

Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde bol ve özenle planlanmış parklar, yeşil alanlar, sosyal ve spor tesisleri inşa ettiklerini kaydetti. Melikazi İlçe sınırları içerisinde gecekondu semtti olan ancak kentsel dönüşüm ile bugün prestij semtler arasında yer alan KÖŞK Mahallesi'nin her geçen gün planlı olarak yapılaştığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu: "Melikgazi belediyesi her zaman her yerde ve zamanında hizmet ilkesi ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Belediye Meclis kararı ile köşk mahallesinde yer alan ve adeta sıkışmış atıl olarak bulunan hazine arsası belediye mülkiyetine geçirilerek bu alanın kamu hizmet alanı olarak planlanması sağlanacaktır. Böylece mahalle de park alanı artmış olacak, kapalı semt Pazar yeri inşa edilmiş olacak ve kapalı ve yüzme havuzlu bir sosyal ve spor tesisi yapılacaktır. Çünkü Kamu arazilerini yine kamu yararına sunarak imarlı ve planlı gelişimin önünü açıyoruz."



Kayseri Anadolu Haber 



Haber Kayseri Hakimiyet 2000 Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meclis Kararı ile Mülkiyeti maliye Hazinesine ait olan alanların önce belediye mülkiyetine alınarak bu alanlara kamu tesisleri yapılacağını söyledi. 


Meclis Kararı ile Hazine üzerinde yer alan arsaların öncelikle belediyeye kazandırılarak bu alanların kamuya açık birer tesis haline getirildiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde bol ve özenle planlanmış parklar, yeşil alanlar, sosyal ve spor tesisleri inşa ettiklerini kaydetti. 


Melikazi İlçe sınırları içerisinde gecekondu semtti olan ancak kentsel dönüşüm ile bugün prestij semtler arasında yer alan Köşk Mahallesi'nin her geçen gün planlı olarak yapılaştığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu: "Melikgazi belediyesi her zaman her yerde ve zamanında hizmet ilkesi ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Belediye Meclis kararı ile köşk mahallesinde yer alan ve adeta sıkışmış atıl olarak bulunan hazine arsası belediye mülkiyetine geçirilerek bu alanın kamu hizmet alanı olarak planlanması sağlanacaktır. Böylece mahalle de park alanı artmış olacak, kapalı semt Pazar yeri inşa edilmiş olacak ve kapalı ve yüzme havuzlu bir sosyal ve spor tesisi yapılacaktır. Çünkü Kamu arazilerini yine kamu yararına sunarak imarlı ve planlı gelişimin önünü açıyoruz 


Kayseri Hakimiyet 2000



Geri Dön