28 / 03 / 2024

Kayseri'ye bir milyar dolarlık kentsel dönüşüm!

Kayseri'ye bir milyar dolarlık kentsel dönüşüm!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik: 'Yaklaşık bir milyar dolarlık projeyi halkının rızası ve Kayserililerin onayını alarak hayata geçirdik. Binaların yüzde 80'i yıpranmış durumdaydı. ' dedi.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Yaklaşık bir milyar dolarlık projeyi (Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi) Sahabiye halkının rızası ve Kayserililerin onayını alarak hayata geçirdik" değerlendirmesinde bulundu.


Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin merkezi idarelerin altından kalkabileceği dev projeyi hayata geçirmek için başlattığı çalışmada son aşamaya gelindiğini bildirdi.


Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlanan 3 projenin lansmanının yapıldığını belirten Çelik, şunları kaydetti: "Yaklaşık bir milyar dolarlık projeyi Sahabiye halkının rızası ve Kayserililerin onayını alarak hayata geçirdik. Mahalle yıpranmış, deprem yönetmeliğine uymayan, eski ve metruk yapılar nedeniyle güvenlik sorunları olan bir bölgeydi. 515 bin metrekare büyüklüğündeki Sahabiye'de 700 bina ve 5 bin 400 bağımsız bölüm bulunmaktaydı. Binaların yüzde 80'i yıpranmış durumdaydı. Bölgede bulunan 12 tarihi eserin korunması ve meydanla bütünleşmesi açısından Sahabiye'de dönüşümün gerekliliğini tespit ettik."


Çelik, bir yıl önce Büyükşehir Belediye Meclisinde aldıkları kentsel dönüşüm kararının ardından üç koldan çalışmaya başladıklarını ifade etti.


Bürokratik işlemleri, proje çalışmalarını ve saha çalışmalarını tamamladıktan sonra eş zamanlı çalışacaklarına dikkati çeken Çelik, "Bakanlar Kurulu'ndan, Sahabiye ile ilgili karar, 22 Mayıs 2015'te çıktı. İlgili kurumlarla yazışmalarımız devam ediyor. Bu arada saha çalışmalarımız da devam ediyor. Tek tek, ev ev, dükkan dükkan çalışmalar yapıldı. Sahabiye Projesi için bölgedeki yaklaşık 20 bin hak sahibiyle tek tek oturup anlaşma yapacağız. Biz herkesin rızasını almak istiyoruz. İki yıllık bir çalışma sonrası ilk kazmayı vuracağız. Bittiğinde şehrin geleceğine damga vuracak bir proje ortaya çıkacak" bilgisini paylaştı.


Çelik, hangi projeyi tercih edeceklerine Kayseri halkının onayıyla karar vereceklerini vurgulayarak, kentte yaşayanların şehrin en önemli projesine destek vermesinden mutlu olacaklarını belirtti.


Akşam 


Geri Dön