28 / 03 / 2024

Kayyum atanan inşaat şirketlerine ait konutlar satışa çıkıyor!

Kayyum atanan inşaat şirketlerine ait konutlar satışa çıkıyor!

TMSF’nin kayyum olarak atandığı inşaat şirketlerine ait konut ve ofisler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gayrimenkulleri açık artırmayla satışa çıkarılıyor.



15 Temmuz sonrasında TMSF’nin kayyum olarak atandığı inşaat şirketlerine ait konut ve ofisler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gayrimenkulleri açık artırmayla satışa çıkarılıyor.

 

Bakanlık ve TMSF tarafından yetkilendirilen TURYAP, kamuoyunun merakla beklediği portföy ve beraberindeki açıklamaları 10 Ocak 2017 Salı günü düzenleyeceği basın toplantısında anlatacak.


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kayyum atandığı inşaat şirketlerine ait konut ve ofisleri satışa çıkarıyor. Açık artırma ile yapılacak satış için TURYAP'ı yetkilendiren TMSF, şirket isimlerini ve gayrimenkul portföyünü 10 Ocak Salı günü kamuoyu ile paylaşacak. TMSF'nin bu kapsamda 3 bini aşkın gayrimenkulü satışa çıkaracağı öğrenildi. Aynı açık artırmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gayrimenkulleri de satılacak. 15 Temmuz sonrasında TMSF bünyesine 700'e yakın şirket geçmiş, bunların arasında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya İnşaat, Kavuklar İnşaat, Forum İnşaat, Fi Yapı, Alfemo, Yavaşçalar ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketler de yer almıştı.


Sabah




Geri Dön