25 / 04 / 2024

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verildi!

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verildi!

Kazakistan'da inşaat, yiyecek ve içecek, lojistik sektörlerdeki firmaların faaliyetine izin verildiğini söyleyen Türkiye-Kazakistan İş Adamları Birliği ( TÜKİB) Başkanı Firat Develioğlu, diğer sektörlerin de faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.



Kazakistan, Kovid-19'un ekonomiye etkisini gidermeye çalışıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kazakistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye yansımalarını destek maaşları, kredi imtiyazları ve vergi muafiyeti gibi kolaylıklarla gidermeye çabalıyor.

Ülkede salgının yayılmasıyla alınan olağanüstü hal, karantina önlemleri halkın ve işletmelerin yoğunlaştığı büyük kentlerde hizmet sektörü ve işletmelerin faaliyetlerinin 13 Nisan'a kadar askıya alınmasına neden oldu.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyetlerinin durdurulmasıyla yüz binlerce kişi işsiz kaldı ve ülkede üretim azaldı. 

Salgın ve petrol fiyatlarındaki düşüş Kazakistan'ın makroekonomik göstergelerine ilişkin tahminleri de düşürmesine sebep oldu.

Türkiye-Kazakistan İş Adamları Birliği ( TÜKİB) Başkanı Firat Develioğlu, Anadolu Ajansı  muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan'daki Türk firmalarının OHAL'den dolayı henüz büyük mağduriyeti olmadığını dile getirdi.

İnşaat, yiyecek ve içecek, lojistik sektörlerdeki firmaların faaliyetine izin verildiğini söyleyen Develioğlu, diğer sektörlerin de faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.

Develioğlu, krizlerden sıfır hasarla çıkmanın mümkün olmadığını söyleyerek,  "Bu sebepten şu an iş adamlarımızın bundan çok büyük mağduriyetleri yok. Tabii ki, bu süreçler uzadıkça mağduriyet olacaktır. Ama çok kısa zamanda Kazakistan'ın bu durumdan çıkacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

Kazakistan'da inşaat sektöründe gerileme bekleniyor!


Geri Dön