25 / 04 / 2024

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verilecek!

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verilecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada ilk aşamada sanayi, inşaat, ulaştırma işletmelerinin, banka ve halka hizmet merkezlerinin faaliyetine izin verileceğini söyledi.



Belarus, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan, Moldova ve Ermenistan'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 31 bini aştı.

- Kazakistan'da OHAL 11 Mayıs'a uzatılacak

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkenin bazı bölgelerinde salgının zirve noktayı geçtiğini, bazılarında ise virüsün yayılma dinamiğinin endişe verici olduğunu dile getirdi.

30 Nisan tarihinde sona erecek olan olağanüstü halin (OHAL) 11 Mayıs tarihine kadar uzatmasını öngören kararnameyi imzalayacağını belirten Tokayev, "Eğer yeni bir büyük salgın olmayacaksa, OHAL 11 Mayıs tarihinde sona erecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tokayev, Devlet OHAL Komisyonunun salgının kontrol altında olduğu şehir ve bölgelerde karantina rejimini yumuşatmaya hazır olduğunu, ilk aşamada sanayi, inşaat, ulaştırma işletmelerinin, banka ve halka hizmet merkezlerinin faaliyetine izin verileceğini de sözlerine ekledi.

 


Geri Dön