25 / 04 / 2024

Kazakistan'da yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryum sona erecek!

Kazakistan'da yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryum sona erecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada, gelecek yıl ülkede yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryumun sona ereceğini söyledi.



Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ulusal basın organı Egemen Kazakistan için "Bağımsızlık her şeyden değerli" başlıklı makale kaleme aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kazakistan topraklarının babalarından miras kalan en büyük hazine olduğunu dile getiren Tokayev, "Büyük Kazak topraklarını bize kimse hediye bırakmadı. Bizim tarihimiz 1991 ile sınırlı değil. Halkımız, Kazak Hanlığı döneminde de onun öncesi olan Altın Ordu, Türk Kaganatı, Hun, Saka devirlerinde bile bu topraklarda yaşadı, büyüdü. Kısacası milli tarihimizin temeli, kadim zamanlara dayanıyor." dedi.

Kazakistan da yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryum sona erecek!

Tokayev, Kazakistan’ın toprak bütünlüğüne şüpheyle bakan ve komşuluk ilişkilerine zarar vermek isteyen bazı yabancılara hem resmi hem toplumsal olarak tepki gösterileceğine değinerek, "Bir kez daha ulusal çıkarlarımızı her türlü koruyacağımızın altını çizmek istiyorum." dedi.

- "Kazak toprağı asla yabancılara satılmayacak"

Gelecek yıl ülkede yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryumun sona ereceğini dile getiren Tokayev, "Kazak toprağı asla yabancılara satılmayacak. Bunu artık her vatandaşımızın bilmesi şart." şeklinde konuştu.

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!


Geri Dön