18 / 04 / 2024

Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu'nda asbest sorunu mecliste!

Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu'nda asbest sorunu mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu binasının yıkımı öncesinde asbest ölçümlerinin yapılmaması sorununu meclis gündemine taşıdı..



Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu nda asbest sorunu mecliste!


Ankara Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu binasının yıkımı öncesinde asbest ölçümlerinin yapılmaması meclis gündemine taşındı. CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

CHP'li Emir önergesinde "Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Faik Erbağı Ortaokulu binasının yıkılmasıyla birlikte asbest tartışmaları gündeme gelmiştir. Faik Erbağı Ortaokulu binasının 1969’da yapıldığı ve o tarihlerde inşaatlarda asbestin yoğun olarak kullanıldığı ifade edilirken, yıkımın herhangi bir ölçüm gerçekleştirmeden yapılması öğrenci ve aileleri ile çevre sakinlerinde kaygıya yol açmıştır." diyerek okulu yıkan firma yetkililerinin ise, tam bir duyarsızlık örneği gösterdiğini ve ölçümü yapmamalarına rağmen okulda asbest bulunmadığını iddia ettiğini söyledi.

Sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını isteyen Emir, "Yıkılan binada asbest olma şüphesi sonucunda hem öğrenciler hem de çevrede yaşayanlar için ciddi bir halk sağlığı sorunu karşımıza çıkmaktadır. Üstelik ilkokul ve ortaokula giden öğrenciler, inşaatın yanındaki okul binasında eğitime devam etmekte, bununla birlikte öğrencilerin okullarına giriş yaptıkları kapı ise derme-çatma ve inşaatın hemen yanında bulunmaktadır." diyerek 3 soru sordu.

Emir'in soruları

1- Keçiören ilçesinde bulunan Faik Erbağı Ortaokulu binasında, yıkım yapılmadan önce gerekli asbest ölçümleri yapılmış mıdır? Yapıldıysa ortaya çıkan ölçüm sonuçları nedir?

2- Yapılmadıysa, asbest ölçümü olmadan yıkıma başlayan şirket ve gerekli asbest raporlarını görmeden yıkıma izin veren Ankara Valiliği ile ilgili .Bakanlığınızca herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

3- Asbestli havayı solumanın Ölümcül hastalıklar yapabildiği göz önüne alındığında; yıkımı gerçekleştiren işçiler, burada eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri, öğretmenler, okul personeli ve civardaki mahalle sakinlerinin sağlığı göz göre göre tehlikeye atılmamış mıdır? Bu vatandaşlarımız arasında asbest ile ilgili sağlık sorunu yaşayanların çıkması durumunda sorumlu kim olacaktır?
 


Geri Dön