28 / 03 / 2024

Keçiören Metrosu güzergahı!

Keçiören Metrosu güzergahı!

İlçe trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak olan Keçiören Metrosu bugün açıldı. 10 gün ücretsiz hizmet verecek Keçiören Metrosu nerelerden geçiyor? İşte Keçiören Metrosu güzergahı ve durakları..



Atatürk Kültür Merkezi (AKM) - Keçiören arasındaki seyahat süresini 17 dakikaya indirecek olan Keçiren Metrosu yapılan törenle bugün açıldı. 


Hizmete açılan Keçiören Metrosu, ilçenin trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak.


Metro başlangıçta 6 set (3’lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu’ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu’na aktarma sağlanacak. 


Keçiren Metrosu güzergahı

9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor.


Keçiören Metrosu kaç gün ücretsiz olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Keçiören Metrosu'yla ilgili olarak, "Fiyatı 2,5 lira olarak belirlendi. Ayın 15'ine kadar ücretsiz olarak hizmet verecek" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım ise metroyla ilgili "9 tane durağı var, günde tam kapasiteyle çalıştığında 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak. Sefer aralıkları bir buçuk dakikaya kadar da inebilecek" şeklinde ifadelerde bulundu.


Keçiren Metrosu güzergahı


Keçiören Metrosu güzergahı!



Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön