19 / 04 / 2024

Kelebekler Vadisi yılda 1 milyon turisti ağırlayacak!

Kelebekler Vadisi yılda 1 milyon turisti ağırlayacak!

Dünyanın ender projeleri arasında gösterilen Kelebekler Vadisi için geri sayım başladı. 50 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ile inşaatına başlanan Kelebekler Vadisi tamamlandığında yılda 1 milyon turisti ağırlayacak...



Dünyanın ender projeleri arasında gösterilen Kelebekler Vadisi için geri sayım başladı. 50 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ile inşaatına başlanan Kelebekler Vadisi tamamlandığında yılda 1 milyon turisti ağırlayacak. 


10 bin kelebeğin bir araya getirileceği merkez, aynı zamanda dünyanın en büyük kelebek bankaları arasına girecek. Konya Selçuklu'da 385 bin metrekare alanda kurulan Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alam, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alam ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacak. 


100 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM 


Projenin dünyanın en ilginç ekolojik çalışmaları arasında gösterildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "En güzel kelebekleri bir araya getirerek doğal ortamlarım bozmadan yaşamalanm sağlayacağız. Projemiz hayata geçtiğinde İOO kişiye de istihdam sağlayacak. kelebek koleksiyonlan dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek. İnşaat çalışmamız Aralık ayındaki Şeb-i Arus törenine kadar tamamlanacak ve ilk kelebekler uçmaya başlayacak" dedi. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön