19 / 04 / 2024

Keleşoğlu Holding, Denizİstanbul'a 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Keleşoğlu Holding, Denizİstanbul'a 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Keleşoğlu Holding, Eston Yapı’nın Beylikdüzü Yakuplu’da bulunan ve Tasarruf Sigorta Fonu’na geçen projesi Eston Deniz’i 75 milyon dolarla satın aldı.



Keleşoğlu Holding, Eston Yapı’nın Beylikdüzü Yakuplu’da bulunan ve Tasarruf Sigorta Fonu’na geçen projesi Eston Deniz’i 75 milyon dolarla satın aldı.


Satın alma sonrasında projeyi hızlandıran Keleşoğlu Holding, projenin ismini Denizİstanbul olarak değiştirdi.


Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, proje için yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı öngördüklerini söyleyerek; tümü deniz manzaralı 300 villa ve 4500 konuttan oluşacak projenin lansmanını 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yapmayı planladıklarını ifade etti.


15 bin kişi yaşayacak


Beylikdüzü – Yakuplu’da orta ölçekli bir kasaba olarak tasarlanan, yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı projede, hali hazırda 550 yat kapasiteli marina da bulunuyor.


Keleşoğlu Holding, toplam 6 etaptan oluşan projeyi 2021 yılına kadar tamamlamayı hedefliyor. İstanbul’un deniz kıyısındaki en büyük projesi olan Denizİstanbul, marinanın yanı sıra otel, okul, hastane, cami, ev – ofis , AVM, plaj ve restoranlar ile de hizmet verecek.


Sözcü




Bu haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Mustafa Keleş, “Her yönüyle farklılığımızı ortaya koyacağımız Deniz İstanbul, İstanbul’un simge projelerinden birisi olacak. Yapacağımız yatırımın büyüklüğü, İstanbul’un ve bu bölgenin geleceğine olan güvenimizi ortaya koyuyor. Deniz İstanbul, kuruluşumuzun 40. yılında İstanbul’un en popüler sahil kasabası tamamıyla hayat bulmuş olacak” dedi.


Gayrimenkulde tüketicileri ulaşılabilir lüksle buluşturan Keleşoğlu Holding, 35 yıllık birikimini Beylikdüzü sahilinde inşa edeceği 25 bin nüfuslu DENİZ İSTANBUL projesinde ortaya koyacak.


1200 dönümde, 1 milyar dolarlık yatırım bütçesiyle hayat bulacak olan Deniz İstanbul; home-ofisleri, lüks daireleri, konakları, ticari alanları ve marinası ile Beylikdüzü’nü yeniden çekim merkezi haline dönüştürecek. 


Deniz İstanbul’un Keleşoğlu markası için bir dönüm noktası olacağını söyleyen Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, dev projenin detaylarını Yeni Akit’le paylaştı.


SİMGE PROJE OLACAK


Mustafa Keleş, “Her yönüyle farklılığımızı ortaya koyacağımız Deniz İstanbul, İstanbul’un simge projelerinden birisi olacak. Yapacağımız yatırımın büyüklüğü, İstanbul’un ve bu bölgenin geleceğine olan güvenimizi ortaya koyuyor. Deniz İstanbul, kuruluşumuzun 40. yılında İstanbul’un en popüler sahil kasabası tamamıyla hayat bulmuş olacak’ dedi. 


KARMA KONSEPTLİ BİR ESER


Nasıl bir İstanbul’da yaşamak isterdiniz sorusuna cevap arayarak yola koyulduklarını anlatan Keleş, “Yeşille mavinin kucaklaştığı, az yoğunluğun olduğu, ulaşımın kolaylaştırıldığı ve yaz kış deniz kokusunun hissedildiği bir kasaba ortamını inşa ediyoruz. Çayın yanında denizin de ikram edileceği Deniz İstanbul, 4610 konut ile 319 villadan oluşuyor. 1 milyon 200 bin metrekarelik alan üzerinde; AVM’den kafeteryaya, okuldan sosyal donatılara, marinasından home ofislerine bir karma projede bulunması gereken her yapıya özel konseptine uygun olarak yer vereceğiz’’ diye konuştu.  


MERCAN’DA 1009 DAİRE


Projedeki konutların özelliklerine de değinen Keleş, şu bilgileri verdi: 


“Etap etap inşa edilecek olan projede farklı konsept ve fiyat aralıklarında daire ve villalar yer alıyor. Kalyon Evleri’nin ardından Marina Evleri ve Mercan Konakları’nın temelleri de atıldı. Teslimi 2016 yazında gerçekleşecek olan Kalyon Evlerinde son 70 daire alıcısını bekliyor. Her katında ikişer dairenin yer aldığı Mercan Konaklarında 1+1’den 4+1’e değişen tiplerde 1009 daire yer alacak. Bu etaptaki dairelerin yüzde 8’i satıldı. Marina Evleri ise, projenin denize en yakın etabı olup 64.500 metrekarelik alan üzerinde 87 ikiz ve müstakil villadan oluşuyor.”


 Yeni Akit


Geri Dön