26 / 04 / 2024

Kelkit'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Kelkit'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Erol Tekçe, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Teknik elemanları ve Yer Mühendislik firması sahibi Jeoloji mühendisi Reşat Çalışkan'ın yaptığı incelemede Küçük Cami sahası içerisinde zeminde herhangi bir sıkıntının olmadığını belirledi.



Kelkit'e kentsel dönüşüm müjdesi!


GÜMÜŞHANE'NİN Kelkit ilçesindeki Küçük Cami mahallesinin riskli alan kentsel dönüşüm sondaj çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, kentsel dönüşüm projesini elden takip ettiklerini belirterek, "Göreve başladığımız ilk günden itibaren halkımıza söz verdiğimiz şekilde çalışmaya başladık. Bu anlamda kentsel değişim ve dönüşümün kent kimliğine etkisi de görülmektedir. Yeni projelerin hayata geçirilmesiyle Kelkit'in görüntüsü, silueti değişecektir. Küçük Cami Mahallesi kentsel dönüşüm sondaj çalışmalarımız takiplerimizin sonucunda tamamlandı." dedi. 

Çevre Şehircilik Bakanlığı Jeofizik Mühendisi Erol Tekçe, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Teknik elemanları ve Yer Mühendislik firması sahibi Jeoloji mühendisi Reşat Çalışkan'ın yaptığı incelemede Küçük Cami sahası içerisinde zeminde herhangi bir sıkıntının olmadığını belirledi. 


İmar planına altlık olarak imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporunun onaylandığını kaydeden Yılmaz, sondaj jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulduğunu belirterek, "Birinci aşamada yer alan taslak çalışmalarında son aşamaya gelindi. Projelendirme ve vatandaşlarımızla uzlaşmaların hızlı bir şekilde takibini yapıyoruz. 

İlçemizin mimari dokuya kavuşturulması ve mimari bakiye oluşturulması için çalışmalarımız hız kazanmıştır" dedi. 

Küçük Cami Mahallesinin, Riskli Alan Kentsel Dönüşümü 18.09.2013 tarih ve 2013/5431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı alınarak sözü edilen bölgede 7 hektarlık bölüm "Riskli Alan" olarak ilan edilmişti. 


Gümüşkoza Gazetesi


Geri Dön