29 / 03 / 2024

KEM-DER Kocaeli'ndeki öğrenciler için yurt yapacak!

KEM-DER Kocaeli'ndeki öğrenciler için yurt yapacak!

KEM-DER Başkanı Alpay Hacıoğlu, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri için barınma sorununun son yıllarda azaldığını, hatta ortadan kalktığını söyledi.



Kocaeli Emlakçılar Derneği (KEM-DER) Başkanı Alpay Hacıoğlu, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yaşayacağı barınma sorunları ile ilgili gazetemize bir değerlendirmede bulundu. Özellikle son yıllarda İzmit’te ciddi bir yurt yapımının başladığına dikkat çeken Hacıoğlu, “Bu yurtlar nedeniyle ilimize gelen öğrencilerin sorun yaşayacaklarını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı. 


EV TERCİHİ 

Hacıoğlu, “Diğer taraftan Kocaeli Üniversitesi’ne tek vesayetle gidilen bölgelerde 1 artı 1 ve 2 artı bir birçok evin yapıldığına dikkat çekerek, “Son yıllarda öğrencilerimiz bu evleri tercih etmeye başladı. Halkımız da evlerini üniversite öğrencilerine rahatlıkla kiraya veriyor. Çünkü son yıllarda halkımızın öğrenciye bakışı değişiyor, daha olumlu bir hale geliyor” dedi. 


SORUN YOK 

Alpay Hacıoğlu, evlerin yurtlara göre öğrencilere daha cazip geldiğini de ifade ederek, “Bir yurdun aylık fiyatı 400-500 liradan başlıyor. Evlere baktığımızda ise 500-600 lira kira. Bu nedenle öğrencilerimiz önce yurtta kalıyor, daha sonra ise eve çıkıyor. Ben öğrenciler açısından barınma sorununun son yıllarda ortadan kalktığını düşünüyorum” dedi. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön