28 / 03 / 2024

Kemal Boynukalın: Karaman OSB göz kamaştırıyor!

 Kemal Boynukalın: Karaman OSB göz kamaştırıyor!

2013 yılında yapılan çalışmaları anlatan Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın üretim, istihdam ve ihracatı göz önünde bulundurulduğunda Karaman OSB 'nin göz kamaştırdığını söyledi.




2013 yılında yapılan çalışmaları anlatan Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın üretim, istihdam ve ihracatı göz önünde bulundurulduğunda Karaman OSB'nin göz kamaştırdığını söyledi. 

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın, OSB'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Boynukalın, yaptığı açıklamada: "Karaman Organize Sanayi Bölgesi üretimi, istihdamı ve ihracatı göz önünde bulundurulduğunda ülkemizin sayılı organize sanayi bölgelerinden birisidir. Yönetim Kurulu olarak göreve gelmemizden itibaren organize sanayi bölgemizde yol, elektrik, doğalgaz, su, atık su arıtma tesisi ve çevre düzenlemesi konularında ciddi altyapı yatırımlarının yanı sıra, gerek bölgemizde faaliyet gösteren sanayicimiz, gerekse çalışanlarımızı yakından ilgilendiren sosyal alanlarda yeni adımlar attık."dedi. 

2013 yılında yapılan çalışmaları anlatan Kemal Boynukalın, "2013 yılı içerisinde yapmış olduğumuz yatırımlar ve sosyal projeler den bazıları; 2014 Mevcut doğalgaz hattına ilave olarak genişleme sahası ve hizmet destek alanına 6 km uzunluğunda yeni doğalgaz hattı yapımına başlanmıştır. Bölgemizin devam eden yatırımlarından arıtma tesisi yapımında, modem ve işletme maliyetleri daha düşük olan SBR sistemine geçilerek projeleri yaptırılmış danışman firma desteği ile yapımına devam edilmektedir. Bölgemiz içerisindeki mevcut havai hatları yeraltına alma çalışmalarına devam edilmiş yıl içerisinde 33.000 mt yeraltı kablosu döşenerek elektrik hatları %95 oranında yeraltına alınmıştır. Elektrik sayaçları için uzaktan sayaç okuma (OSOS) sistemi kurularak, firmaların kendi sayaçlarını evinden bile takip edebileceği bir sistemle herhangi bir cezaya girmelerinin önüne geçilmiştir. Çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde bölgemiz içerisinde 3.821 m2 kilitli parke 3.274 mt bordür uygulaması yapılmıştır. Yine bölgemiz içerisinde çeşitli bölgelere 2.000 adet değişik türlerde ağaç dikilmiştir. Bölge içerisindeki 60.750 m2 yol asfalt ile kaplanmış, 16.779 m2 yol temel çalışması yapılarak asfalt kaplamaya hazır hale getirilmiştir. Bölgemizde bir ihtiyaç haline gelen akredite bir atık su analiz laboratuvarı kurulması çalışması başlamıştır. İlimiz ve bölgemiz için çok önemli bir yatırım olarak gördüğümüz ve Mevka desteği ile yapımına devam edilen İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) yapımında son aşamaya gelinmiştir. 

OSB Müdürlüğümün makine parkı yeni alınan araçlar ile güçlendirilmiş, iş makinelerinin yanı sıra, mevcut itfaiye aracının teknik kapasitesi yükseltilmiş ayrıca yeni bir itfaiye aracı daha hizmete alınmıştır. Bölgemiz çalışanlarına yönelik konut yapılması için  TOKİ  ile işbirliği yapılarak başvurular alınmış süreç devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgemizde sanayicilerimizden gelen talep doğrultusunda bir adet cami yeri daha ayırmış olup 2.500 kişilik bir caminin inşaat ruhsatını kesmiş bulunmaktayız. Yukarıda bir kısmını saymış olduğumuz yatırımların yapılması sürecinde bizimle işbirliği yapan ve bizlere destek veren kurum ve kuruluşlara, bölgemiz sanayicilerine teşekkür eder, bundan sonra yapacağımız çalışmalarda da desteklerini bekleriz" dedi. 


Rasyonel Haber


Geri Dön