27 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Elazığ depremi aynı zamanda sosyal bir depremdir! 

Kemal Kılıçdaroğlu: Elazığ depremi aynı zamanda sosyal bir depremdir! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depremi sonrası depremzelere yaptığı ziyarette bir yaralıya "Çocuklarının nerde?" dediğini, yaralınınsa “Onları kayınpederimin evine gönderdik, bizim ev soğuktu. O ev sıcak diye" dediğini belirtti...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bölgeye yaptığı iki günlük ziyaret sırasında yaşadıklarını anlattı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depremzedelerle arasında geçen diyalogları parti toplantısında paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dikkat çeken konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Bir yaralıyı ziyaret ettim, “Çocuklarınız neredeydi?” dedim. “Onları kayınpederimin evine gönderdik, bizim ev soğuktu. O ev sıcak diye, çocuklar üşümesin diye oraya gönderdik” diye yanıt verdiler. Bu durum da sosyal depremdir. Nasıl bir tablodur bu Allah aşkına?

Bölgede eleştiri de aldım. Neden? Vatandaşın sorduğu “Deprem vergilerini ne yaptınız?” sorusunu dile getirdiğim için eleştirildim.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulundum. Hastanelerde dinlediğim insanlar kendi dertlerini unutmuş, “Çocuğum işsiz” diyor. Bu tabloya nasıl üzülmezsiniz?"

Kılıçdaroğlu, "Bu da sosyal depremdir" dedi. Konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Biz diyoruz ki; “Vergileri topladın neden dayanıklı binalar yapmadın? O diyor ki; “Bunu Bay Kemal’e mi anlatacağız?” Bana cevap vermeyeceksin, vatandaşa hesap vereceksin.

Van depremini de biliyorum. Önlemi ne zaman aldın? 604 kişi öldükten sonra. Önce alacaktın önlemi. 100 metrekarelik evi depremzedeye 75 bin liraya sattın. Vergi aldın, eyvallah. Depreme dayanıklı konutlar yapacağım dedin, eyvallah. Deprem oldu, insanlar öldü, o evleri yapılmadı."

Şenol Hakan Kutoğlu: Elazığ depreminden 3 bin kilometrekare alan etkilendi!

Elazığ'da depremde ağır hasar gören caminin yıkımına başlandı!

Zeydan Karalar Elazığ'da incelemelerde bulundu!


Geri Dön