27 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Her mahalleye kreş yapacağız!

Kemal Kılıçdaroğlu: Her mahalleye kreş yapacağız!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, adaylarına yönelik, "Proje açıklamıyor." eleştirilerine cevap verdi.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında yeni dönem planları ile ilgili konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, adaylarına yönelik, "Proje açıklamıyor." eleştirilerine katılmadığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, hem İstanbul, hem de  Ankara  büyükşehir adaylarının projelerini açıkladığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Onlar duymak istemiyorlar aslında projelerimizi. Neler olduğunu da görmek istemiyorlar. Biz bütün projelerimizde, bizim yönetimimizdeki büyükşehir belediyelerinin yaptığı projeleri yeni kazanacağımız yerlerde de aynen hayata geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

Projelerinden örnekler veren Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin uzun yıllardır yönettiği İstanbul Sancaktepe'de bir kreş bulunmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Biz alacağız, göreceksiniz. Bütün mahallelere kreş yapacağız, yeşil alanlar olacak. Bize 'CHP'li belediyelere verirseniz merkezi iktidar size yardım yapmaz.' diyorlar. Bizim yardıma ihtiyacımız yok ki bütçe var zaten." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "HDP konusu neden bu kadar gündeme geliyor sizce?" sorusu üzerine şu açıklamalarda bulundu.

"Korkuyorlar. Seçmeni ürküterek, korkutarak oy almaya çalışıyorlar. Projelerimizi yarıştırabiliriz. Çıkarlar televizyona adaylar, sayın Özhaseki 'Projeleri yok.' diyor ya gayet basit. Sayın Mansur Yavaş çıkacak, Özhaseki de çıksın. Ama Özhaseki 'Sayın Cumhurbaşkanı'ndan izin aldıktan sonra çıkacağım.' diyor. Ne izini istiyorsun, seni kim seçiyor? Cumhurbaşkanı mı, Ankara halkı mı seni seçiyor? Ankara halkı seçecekse başka bir yere değil, halka güveneceksin. Projen varsa, Mansur Bey'in de projesi yoksa çıkacaksın televizyona 'Şu projeleri hayata geçireceğim, hiçbir projem yok.' diyeceksin. Mansur Bey de anlatacak kimin var, kimin yok. Ankara nereden yönetilecek, büyükşehirler nereden yönetilecek? Ankara'dan mı, büyükşehrin olduğu yerden mi, bir başka otorite mi yoksa büyükşehir belediye başkanı mı Ankara'yı yönetecek?"

Yerel seçimlerde adayları geç açıkladıkları eleştirilerine de katılmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, eleştirilerin samimi olmadığını söyledi.
 


Geri Dön