04 / 05 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: OSB'lerde yatılı teknoloji liseleri kuracağız!

Kemal Kılıçdaroğlu: OSB'lerde yatılı teknoloji liseleri kuracağız!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kuracağız." dedi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti ve burada konuşma yaptı. 

"Teknoloji liseleri kuracağız"

Anadolu Ajansı'ndan Volkan Kaşik'in haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Güney Kore'den önce otomobil üreten bir ülke olduğuna ancak bugün bir otomobil markasına sahip olmadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; "Bizim eğitim sistemimiz maalesef geleceğimiz açısından ciddi sorunlar yaratacak bir sisteme dönüştü. Nereye gitsem, hangi organize sanayi bölgesine gitsem 'nitelikli ara eleman bulamıyoruz' diyorlar. Bunu çözmek için seçim bildirgemize özel bir hüküm koyduk. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kuracağız ve bunlar 6 yıl olacak. İlk 3 yıl burada çocuklarımız okuyacak, yatılı olacak, aileye yük olmayacak. 3'üncü yıldan itibaren hangi alanda eğitim görüyorsa gidecek o fabrikaya staj görecek. Biz buna iş garantili eğitim diyoruz. Eğer bu olmazsa katma değeri yüksek ürün üretme konusunda güçlü bir beceriyi yakalayamamış oluruz."


Geri Dön