26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Prefabrik konut yapmak o kadar zor değil!

Kemal Kılıçdaroğlu: Prefabrik konut yapmak o kadar zor değil!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, bu ülkeye huzuru getirmek için bizim üstümüze hangi görev düşüyorsa, o görevi yerine getirmeye hazırız" dedi.



Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlara dikkati çekerek, bunların sorumlusunun kim olduğunun sorgulanmasını istedi. 


Çatışmaların yarattığı ortama işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu çatışmalar PKK'nın ekmeğine yağ sürüyor. Terör örgütü kandan beslenir, kimse unutmasın. Ne kadar çok kan akarsa, onlar o kadar memnun olur" diye konuştu.


Terörle mücadele konusunda iktidarı defalarca uyardıklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Size defalarca dedik, kardeşim yanlış adrese gidiyorsunuz. O adres sorunu çözmez. Ve Türkiye'yi bir kan yumağının üzerine oturttular. Devleti yönetenler, yani iktidar sahipleri üç gün sonrasının hesabını yapmak zorundalar. Ben üç gün diyorum, emin olun 50 yıl sonrasının hesabı yapılıyor. Biz 50 yıldan vazgeçtik, üç gün sonrasını düşünün, üç gün. Şehirler silah deposuna dönüşmüş, sen biliyorsun, terör örgütü mensupları oralara konuşlanmış, sen biliyorsun, vatandaşlara 'kapılarını açacaksın' diye baskı kuruyorlar, sen biliyorsun, zorla hendek kazdırıyorlar, sen biliyorsun. Kardeşim sen biliyorsan senin bir aklın var. Önce konut yaparsın, dersin ki 'Bölge halkı, gelin kardeşim şurada oturun'. Prefabrik konut yapmak o kadar zor değil, bir ayda biter. 'Gelin burada oturun, ben terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getireceğim'. Akıl da yok bunlarda. Devleti nasıl yöneteceklerini de bilmiyorlar. Sonuçta kime fatura çıkıyor. Masum insanlara çıkıyor.


Ve şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunlara soru soruyor. Emin olun benim ağrıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, neden bu olay dolayısıyla, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin sorularına muhatap olsun?" 


Türkiye'nin geldiği noktanın iç açıcı olmadığını, herkesin yeniden oturup düşünmesini isteyen Kemal Kılıçdardoğlu, iktidarın ülkeyi yönetme gücü, kapasitesi ve bilgisi bulunmadığını savunarak, 2016 yılında Türkiye'nin bütün sorunlarını aşmasını temenni etti. 


"Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, bu ülkeye huzuru getirmek için bizim üstümüze hangi görev düşüyorsa o görevi yerine getirmeye hazırız" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu,  "Biz sorunu çözeceğiz, CHP engel oluyor" şeklindeki eleştirilere de tepki gösterdi.


Kılıçdaroğlu, "Nerede engel olduk size? Size akıl gösterdik, yol gösterdik ona bile uymadınız. Türkiye'yi bir batağa sürüklediniz" diye konuştu.


- "TÜRGEV'e bağış yapanları açıklayın"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçen hafta grup toplantısında TÜRGEV ile ilgili sözlerini ve gösterdiği belgeyi anımsatarak,  şunları söyledi:


"Şimdi bana diyorlar ki 'Biz zaten onu biliyorduk'. Biliyorsan niye bizi mahkemeye verdin sen arkadaş? 'Biz zaten onu açıklamıştık'. Niye belgesi ile açıklamadın? TÜRGEV'e bağış yapan bütün şirketlerin ve kurumların listesini açıklayın. Madem öyle buyurun açıklayın. Neden açıklayın diyorum? Bu kamu yararına bir vakıf. Kamu yararına ise milletten gizli neyiniz var? Niye açıklamıyorsunuz? Ve sen niye birilerinin koruması altındasın?"


AA


Geri Dön