26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme'deki projelere ilişkin açıklama!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme'deki projelere ilişkin açıklama!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü köşesinde Çeşme'deki projeleri kaleme aldı. 



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü köşesinde Çeşme'deki projeleri kaleme aldı. 

İşte Deniz Sipahi'nin 'Yeşil korunursa projeye destek' başlıklı yazısı...

Geçen hafta  İzmir  Ticaret Odası’nın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu siyasete girmeden, iş dünyasıyla ilgili düşüncelerini, çözüm tavsiyelerini açıkladı. Oda üyeleri Kılıçdaroğlu’na sorularını yöneltti, Kılıçdaroğlu da cevapladı.

Turizm Bakanlığı Çeşme için kapsamlı ve büyük bir proje için harekete geçti. Fizibiliteler sürüyor, büyük ihtimalle sonbahara doğru ihale takviminin belli olacağı öngörülüyor. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un her aşamada projeyle ilgileniyor. Daha da önemlisi projenin geleceğiyle ilgili hem şehirde, hem Çeşme halkında, hem de genel kamuoyunda bir uzlaşma bulunuyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu ndan Çeşme deki projelere ilişkin açıklama!

O gün İzmir Ticaret Odası’nda gelen bir soruya Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıt şu şekilde oldu:

“Evet... Yani eğer bu proje İzmir halkı tarafından benimsenirse, beğenilirse, bir beton ormanına dönüşmez, yeşil büyük ölçüde korunursa elbette destek veririz. Bir projeye özellikle ülkeye döviz getirecek bir yatırıma, bir projeye negatif bakmayı asla düşünmüyoruz. Bütün mesele yapılan iş Türkiye’nin saygınlığına, Türkiye’nin doğasına, kültürüne, tarihine koşut olsun. Yani eğer beton ormanına döndürürseniz buraları turist de gelmez, yaptığınız yatırım da boşuna yapılmış bir yatırım durumuna gelir.”

Kılıçdaroğlu konuşurken, kendisine Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın bir not verdi. Bu not üzerine Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Efendim, şimdi Ahmet Akın arkadaşım Çeşme projesiyle ilgili bana bir not verdi. Bu toplantıyı Faik Öztırak ve Ahmet Akın arkadaşımız, iki genel başkan yardımcısı arkadaşım birlikte izliyoruz. İstihdam yaratacak ve turizmi 12 aya çıkaracak olan projelere pozitif bakıyoruz, Çeşme projesi dolayısıyla da Sayın Bakan burayı betonlaştırmayacağı taahhüdünde bulunmuş arkadaşlarımıza. Eğer betonlaştırmayacaksa, çevreyi koruyan bir yapılaşma olacaksa burada herhangi bir tereddüdümüz yok.”

Kiralık yazlık fiyatları dudak uçuklattı!


Geri Dön