24 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki emsal artışı talebine ilişkin açıklama!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki emsal artışı talebine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli depremzeler ve kentsel dönüşüm için Dünya Bankası’dan sağlanan fakat Hazine tarafından onaylanmayan krediyle ilgili konuştu.



İzmir’de depremzelere çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  dün İzmir’de bir dizi etkinlik ve açılış törenine katılım gösterdi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 30 Ekim  İzmir  Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu ile görüşen Kıçdaroğlu, depremzedelerin “emsal artışı” talebiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

“Kat yükseklikleri konusunda Tunç Başkan, ‘eğer vatandaş ödeyemiyorsa, bu ödemeyi bir şekliyle başka yollardan karşılamak gerekiyorsa, bunun için kat yüksekliği gerekiyorsa vereceğiz’ dedi. Sizden isteğim ‘gerekirse yapılacak’ dediniz, gerekirse değil ‘yapılacak’ deyin. Burada yüksek binalar yapılıyor değil mi, yapılıyor. Engel çıkaracaklar. Onlar engel çıkarırsa İzmirliler onlara hesap sorar.” 

Kemal Kılıçdaroğlu ndan İzmir deki emsal artışı talebine ilişkin açıklama!

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için ve kentsel dönüşüm yapılması amacıyla Dünya Bankası’dan sağladığı fakat Hazine tarafından hala onaylanmayan kredi konusuna ilişkin de konuştu. Orman yangınlarının olduğu bölgelerde konutu yanan vatandaşlara senet imzalatılarak borçlandırıldıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin bu konuda vatandaşlara yardımcı olacağını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “emsal artışını” yapacaklarını belirtti. 

Kılıçdaroğlu, “Apaydınlık Bir Gelecek: Yeni Bir Siyaset, Toplum ve Emek Yüzyılı Fütürizm Çalıştayı”na katıldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!


Geri Dön