19 / 04 / 2024

Kemalpaşa OSB'de 6 firma ruhsat aldı!

Kemalpaşa OSB'de 6 firma ruhsat aldı!

Ege Bölgesi'nin sanayi bölgelerinden birisi olan, bünyesinde 22 bin kişiye istihdam sağlayan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) Türkiye'deki siyasi ve ekonomik belirsizliklere rağmen yatırımlar sürüyor.



Ege Bölgesi'nin sanayi bölgelerinden birisi olan, bünyesinde 22 bin kişiye istihdam sağlayan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) Türkiye'deki siyasi ve ekonomik belirsizliklere rağmen yatırımlar sürüyor. Geçen ay imar planları onaylanarak yeniden ruhsat verme yetkisi kazanan KOSBİ'de tesis kurmak için başvuran 6 firma ruhsat alarak yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım için proje çalışmalarına başladı. Bölgede ruhsat sorunu yüzünden yaklaşık 60 milyon dolarlık yatırım beklerken, ilk etapta 40 milyon dolarlık yatırım hayata geçecek. Bölgede önümüzdeki günlerde de diğer firmaların ruhsatlarını alarak tesislerini kurması bekleniyor. 


KOSBİ, 2015 yılı ikinci Müteşebbis Heyet Toplantısı  İzmir  Valisi Mustafa Toprak'ın başkanlığında bölge müdürlüğü binasında gerçekleşti. Toplantıda, bölgede gerçekleşen yatırımlar ve hedeflenen projeler konuşuldu. KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk son 3 ayda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verirken, bölgede yeniden ruhsat verme yetkisini kazanmaları ile yeni yatırımların önünün açıldığını, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının kesinleştiğini, kısa süre içinde parselasyon planlarının tamamlanması ile bölgenin tümünde katılımcılara yapı ruhsatlarının verileceğini söyledi. İmar planlarının onaylanması ile sanayicilerin yapı kullanım alanları oranının yüzde 70'e çıktığını, bu sayede daha geniş alanlarda üretim yapılabilme olanağına kavuştuğunu kaydetti. 


Porsuk, "Bölgenin ruhsat verme yetkisini alması ile bekleyen 6 firmaya ruhsatlarını verdik. Yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım için firmalar projelerini hazırladı. Biz de yönetim olarak bölgede alt ve üst yapı yatırımlarını sürdürüyoruz. İzmir İstanbul Otoyolu, lojistikköy ve demiryolu projelerinin de tamamlaması ile bölgemize yeni yatırımlar da ardı ardına gelecek. Bölgemiz tam doluluğa kavuştuğunda bine yakın firma ile istihdamımızı 50 bine çıkaracağız" dedi. 


"Türkiye'ye örnek 0SB" Kemalpaşa OSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve İzmir Valisi Mustafa Toprak ise KOSBİ'de gelinen noktaya hep birlikte çalışarak geldiklerine dikkat çekerek, bu birlikteliğin sürmesi halinde Kemalpaşa'nın sadece İzmir'de değil ülkemizde parmakla gösterilen örnek bir OSB olacağını dile getirdi. Yatırımcıların rahatça üretim yapmaları ve ürettikleri özellikli ürünleri kısa sürede dünya pazarlarına ulaştırmaları için gerekli altyapıyı hazırladıklarını anlatan Toprak, elini taşın altına koyarak üretim yapan sanayicilere de şükranlarını sunduğunu söyledi. 


Dünya 


Geri Dön