29 / 03 / 2024

Kemer su sporları alanı ihale kirası 5 ayda 72 kat arttı!

Kemer su sporları alanı ihale kirası 5 ayda 72 kat arttı!

Antalya Kemer'de 5 ay önce 21 bin liraya kiralanan 6 metrekarelik su sporları alanı, yenilenen ihalede 1.5 milyon liraya kiralandı.



Kemer'de su sporlarına yönelik plajlarda 70 istasyon belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014'ün Aralık ayında ayrı ayrı firmalara toplam 1.6 milyon TL bedelle ihale edildi. Ancak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün bazı istasyonlarda yaptığı değişiklikler nedeniyle ihalelerin bazıları iptal edildi. Parkur değişiklikleri ve teminat sıkıntıları nedeniyle 13 plaj için yeniden ihale yapıldı. 



Aralık ayında 21 bin TL artı KDV karşılığı Ender Su Sporları adlı firmaya kiralanan Göynük'teki Ma Biche Hotel önündeki 6 metrekarelik deniz yüzeyinin ihalesi de iptal edilenler arasında yer aldı. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. kira sözleşmesi de yapılan nokta ile hemen yanındaki Kimeros Hotel önündeki alanı birleştirince Antalya Büyükşehir Belediyesi ihaleyi yeniledi. Bu kez iki firmanın katıldığı 21 bin TL'den başlayan ihale, 72 kat artırılarak, 1.5 milyon TL artı KDV ile sonuçlandı. İhaleyi, yine Ender Su Sporları firması aldı. 


Vatan


Geri Dön