19 / 04 / 2024

Kemeraltı esnafı, alışveriş merkezi kurmaya hazırlanıyor!

Kemeraltı esnafı, alışveriş merkezi kurmaya hazırlanıyor!

Ayrancılar'da AVM kurmak için Ege-Koop ile işbirliği yapan 50 kişilik Kemeraltı esnafı, kent içindeki küçük dükkan sahiplerini mağdur etmeden de alışveriş merkezi işletilebileceğini göstermeyi hedefliyor



İzmir'de ardı ardına açılan ve gece geç saatlere kadar hizmet veren alışveriş merkezleri (AVM) nedeniyle önceki yıllardaki cazibesini yitiren Kemeraltı'nın esnafı da AVM kurma kararı kaldı. Kent dışında AVM kurmak için Ege-Koop ile işbirliği yapan Kemeraltı esnafı, şehir dışındaki AVM ile, kent içindeki küçük esnafı mağdur etmemenin de mümkün olduğunu göstermek istiyor.

çAĞDAşž HİZMET
AVM'lerin yaygınlık kazanması, hafta sonları da dahil olmak üzere geç saatlere kadar açık kalması yüzünden haksız rekabetle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, çağdışı algılanmaktan rahatsızlık duyduklarını vurguladı. Gülaylar, kendilerinin de kent içindeki esnafı mağdur etmeden nasıl bir AVM işletileceğini göstermek istediklerini kaydetti.
Ege-Koop işbirliği ile Ayrancılar'da özellikle yeni evleneceklere yönelik ürünlerin yer alacağı bir alışveriş merkezini hayata geçirmek istediklerini ifade eden Gülaylar, 'Daha önce siyasetçiler 'AVM'lerin tedarikçisi olun', 'Kendi AVM'nizi kurun' yönünde açıklamalar yapmıştı. Ama bize herhangi bir destek gelmeyince hem kendi başımızın çaresine bakmak hem de bir mesaj vermek için AVM kurmaya karar verdik. 50 esnaf bir araya gelerek bu kararlılığı ortaya koyduk. AVM'lerden farklı olarak kendi özgünlüğümüzü ve geleneksel esnaf anlayışını da Ayrancılar'da faaliyete geçireceğimiz işletmelere taşıyacağız' dedi.
AVM'lerde markaların 'kopyala yapıştır' gibi aynılaştığını dile getiren Gülaylar, 'şžimdiye kadar esnafımız AVM kapılarından içeri giremedi. Biz de bu şekilde AVM'ye giriyoruz. Kent trafiğini bozmadan, küçük esnafı ezmeden de belirli bir konsepte dayalı AVM işletilebileceğini herkese göstereceğiz' diye konuştu.

'BAşžARILI OLACAĞIZ'
Söz konusu AVM'nin binasının Ege-Koop tarafından inşa edildiğini, giden esnafın ilk etapta mülk sahibi değil işletmeci olarak faaliyet yürüteceğini ifade eden Gülaylar, şöyle konuştu: 'Kira için metrekaresi 20 TL'lik bir bedel belirlendi. Bize bu konuda destek olan Ege-Koop zaten 6 ay kira ödemeden ticarete başlama kolaylığı sağladı. Bu prototip bir proje. Esnaf artık çağdışı talepleri olan grup gibi gösterilmekten çok rahatsız. Biz de hem bu pazarın içinden hak ettiğimiz payı almak hem de geldiğimiz son noktayı göstermek için bu işe girdik. şžimdi ise bize her fırsatta öneri sunan yetkililerden gerekli teşvikleri bekliyoruz. Projemizin başarı getireceğine inanıyoruz. Esnaf arkadaşlarımızı da AVM'ye davet ediyoruz.'
Yeni Asır/MURAT şžAHİN


Geri Dön