19 / 04 / 2024

Kemerburgaz ve Göktürk'teki gayrimenkul fiyatları arttı!

Kemerburgaz ve Göktürk'teki gayrimenkul fiyatları arttı!

Keller Williams, Avrupa Yakası’nın özellikle son yıllarda çocuklu ailelerin tercih ettiği Göktürk ve Kemerburgaz gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Göktürk ve Kemerburgaz’da metrekare fiyatları 4 bin ile 4 bin 500 dolardan alıcı buluyor.



Dünyanın en fazla danışmana sahip gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, Avrupa Yakası’nın özellikle son yıllarda çocuklu ailelerin ve beyaz yakalılarının tercih ettiği Göktürk ve Kemerburgaz gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini üzerini çekmeye devam eden Göktürk ve Kemerburgaz’da metrekare fiyatları 4 bin ile 4 bin 500 dolardan alıcı buluyor.


Şehrin merkezine yakın ancak karmaşadan uzak İstanbul’un en seçkin yerleşim merkezleri arasında yer alan Göktürk ve Kemerburgaz’a yatırımcıların ilgisi artmaya devam ediyor. Bölgenin uzmanı Keller Williams Platin Danışmanı Ceylan Aksu Belgrad Ormanı’na yakınlığı ve sakin yapısıyla özellikle beyaz yakalı ve çocuklu ailelerin tercih ettiği Göktürk ve Kemerburgaz gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Küçük bir bölge olmasına rağmen ilginin son 5 yılda artarak sürdüğünü belirten Aksu; “Özellikle çocuklu veya çocuk sahibi olmayı planlayan aileler Göktürk ve Kemerburgaz’ın sahip olduğu doğal güzellikler ve yeşil alanlar sebebiyle bu bölgede yaşamayı tercih ediyor. Bölge, çocukların rahat ve özgürce büyüyebileceği bir yapıya sahip. Maslak’ta çalışan beyaz yakalılar ise yeni ve modern yapılanma, deprem yönetmeliğine uygun inşaat kalitesi, sağlık tesisleri, otopark imkanları, eğitim kurumları ve güvenlik sebebiyle bölgede ikamet ediyor. Göktürk ve Kemerburgaz zamanla kendi içinde her ihtiyaca cevap veren bir yapıya büründü. Burada yaşayanlar bu bölgeden uzaklaşmadan tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir hayatı sürdürüyor.” dedi.


Azeri yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor

Geçtiğimiz yıllarda çıkartılan mütekabiliyet yasası ile artan yabancı yatırımcılar, 2B arazileriyle de yakından ilgileniyor. Son 5 yıldır Azeri yatırımcıların Göktürk ve Kemerburgaz çevresine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Ceylan Aksu; “2B arazilerine tapu verilme sürecinin başlamasıyla birlikte bölge yabancı yatırımcıların gözbebeği konumuna geldi. Kemerburgaz ve Göktürk arsa açısından hala zengin bir bölge ve alan Arıcılar Bolluca’ya kadar genişlemekte. Azeri yatırımcılar bu bölgede arsa satın almaya devam ediyor.” dedi.


3. havaalanı projesi ile rayiç fiyatları yüzde 25 arttı

İlk kez 1990’lı yıllarda Kemer Country projesiyle adını duymaya başladığımız Kemerburgaz ve Göktürk’te bugün irili ufaklı 20.000 konut bulunduğunun altını çizen Ceylan Aksu; “Kemer Country Avrupa’da bile benzerine rastlanmayan bir proje oldu. Aradan geçen zamana rağmen bölgede kalite doğru orantılı olarak devam etti. Yapımı devam eden 3. havaalanı projesi yerli ve yabancı yatırım ataklarını da hızlandırdı. 3. havaalanının tamamlanmasına paralel olarak 2017 yılında metro hattının da aktif olarak kullanılması planlanıyor. Tabi bölgede yaşanan gelişmeler metrekare fiyatlarının da artışına zemin hazırladı. Yaklaşık olarak 15-20 yıl önce 330 ila 350 Bin Dolara satılan villalar bugün 4 Milyon Dolara alıcı buluyor. İstanbul Caddesi üzerinde yer alan müstakil villaların bulunduğu sitelerde 10 sene önce 400 Bin Dolara ev bulmak mümkünken bugün aynı standartta bir ev 1 Milyon 600 Bin Dolara satılıyor. Rakamlar İstanbul’un en değerli semtleri arasında gösterilen Etiler ve Levent ile hemen hemen aynı. İşin profesyoneli olarak piyasaların her zaman uygun olduğunu, iyi piyasa kötü piyasa diye bir ayrım olmadığını savunuruz. Önemli olan piyasa şartlarıdır ve fiyatları piyasa koşulları belirler.” dedi.


Bölgeye yatırım için elinizi çabuk tutun!

Gayrimenkul yatırımının her zaman yapılabilecek en iyi ve en değerli yatırım olduğunun altını çizen deneyimli danışman; “Göktürk ve Kemerburgaz çevresi her geçen gün daha da değerlenmekte. Kısıtlı arsa stokundan dolayı önümüzdeki süreçte inşaat yapılacak alan kalmayacak. Şehir merkezine yakın izole bir hayat isteyen yatırımcıların hızlı hareket etmesinde fayda var” dedi.


Haber Sabah gazetesinde şöyle yer aldı;


Yabancı yatırımcılar yeni havalimanını markaja aldı!


İstanbul'da yapımı süren havalimanına yabancıların ilgisi büyük! Özellikle Azerilerin ilgi gösterdiği bölgeden yatırımcılar birkaç yıldır 2B arazi topluyor. Bu durum metrekare fiyatlarını yüzde 25 artırdı. 

Yeni havaalanı projesi yerli ve yabancı yatırım ataklarını hızlandırdı. Bölgeden özellikle 2B arazisi toplayan yabancılar arasında Azeri yatırımcılar başı çekiyor. Son birkaç yıldır Azerilerin yeni havalimanı çevresine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Keller Williams Platin Danışmanı Ceylan Aksu, "2B arazilerine tapu verilme sürecinin başlamasıyla birlikte bölge yabancı yatırımcıların gözbebeği konumuna geldi. Kemerburgaz ve Göktürk arsa açısından hala zengin bölgeler. Üstelik alan Arıcılar Bolluca'ya kadar genişliyor. Azeri yatırımcılar bu bölgede arsa satın almaya devam ediyor" dedi. 

FİYATLARI YÜZDE 25 ARTIRDI 


Yeni havaalanının tamamlanmasına paralel olarak 2017'de metro hattının da aktif olarak kullanılmasının planlandığını söyleyen Aksu, "Bu durum Kemerburgaz ve Göktürk'te metrekare fiyatlarının da artışına zemin hazırladı. Yaklaşık olarak 15-20 yıl önce 330 ila 350 bin dolara satılan villalar bugün 4 milyon dolara alıcı buluyor" dedi.


GÖKTÜRK'E İLGİ 5 YILDA ARTTI


Küçük bir bölge olmasına rağmen Göktürk'e ilginin son 5 yılda artarak sürdüğünü belirten Aksu; "Maslak'ta çalışan beyaz yakalılar yeni yapılanma, deprem yönetmeliğine uygun inşaat kalitesi, sağlık tesisleri, otopark imkanları, eğitim kurumları ve güvenlik sebebiyle bölgede ikâmet ediyor. Göktürk ve Kemerburgaz zamanla kendi içinde her ihtiyaca cevap veren bir yapıya büründü" şeklinde konuştu. 

Sabah


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şöyle yer aldı;



GEÇTİĞİMİZ yıllarda çıkartılan mütekabiliyet yasası ile artan yabancı yatırımcılar, 2B arazileriyle yakından ilgilenmeye başladı. Son 5 yıldır Azeri yatırımcıların Göktürk ve Kemerburgaz çevresine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken danışmalık firması Keller VVilliams Danışmanı Ceylan Aksu "2B arazilerine tapu verilme sürecinin başlamasıyla birlikte bölge yabancı yatırımcıların gözbebeği konumuna geldi. Kemerburgaz ve Göktürk arsa açısından hala zengin bir bölge ve alan Arıcılar Bolluca'ya kadar genişlemekte. Azeri yatırımcılar bu bölgede arsa satın almaya devam ediyor" dedi. 


Yeşil alanlar tercih sebebi 


Küçük bir bölge olmasına rağmen ilginin son 5 yılda artarak sürdüğünü belirten Aksu söyle konuştu: "Özellikle çocuklu veya çocuk sahibi olmayı planlayan aileler Göktürk ve Kemerburgaz'ın sahip olduğu doğal güzellikler ve yeşil alanlar sebebiyle bu bölgede yaşamayı tercih ediyor. Bölge, çocukların rahat ve özgürce büyüyebileceği bir yapıya sahip. Göktürk ve Kemerburgaz zamanla kendi içinde her ihtiyaca cevap veren bir yapıya büründü. Burada yaşayanlar bu bölgeden uzaklaşmadan tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir hayatı sürdürüyor." 


Yeni Yüzyıl




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Mütekabiliyet yasası ile artan yabancı yatırımcılar 2B arazileriyle ilgileniyor.


Özellikle Azeri yatırımcıların son 5 yıldır Göktürk ve Kemerburgaz çevresiyle ilgilendiğine dikkat çeken Keller Williams Platin Danışmanı Ceylan Aksu, “2B arazilerine tapu verilmesi süreciyle birlikte bölge yabancı yatırımcıların gözbebeği konumuna geldi. Kemerburgaz ve Göktürk Arsa açısından hâlâ zengin ve Azeri yatırımcılar bu bölgede yoğun şekilde arsa satın almaya devam ediyor.” bilgisini verdi.



Zaman


Geri Dön