28 / 03 / 2024

Kemer'de 11 bin 430 metrekare turizm imarlı arsa 80 milyon TL'ye icradan!

Kemer'de 11 bin 430 metrekare turizm imarlı arsa 80 milyon TL'ye icradan!

Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, 462 ada 1 parselde yer alan 11 bin 430 metrekarelik turizm imarlı arsa 80 milyon 10 bin TL'ye icradan satılıyor...



T.C. Kemer İcra Dairesi tarafından, Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, 462 ada 1 parselde yer alan 11 bin 430 metrekarelik turizm imarlı arsa icradan satışa sunuldu. 

Kemer de 11 bin 430 metrekare turizm imarlı arsa 80 milyon TL ye icradan!

Arsa, ulaşımın kolay olduğu bir bölgede konumlanıyor ve D-400 Karayoluna geniş bir cepheye sahip. 

Kemer merkeze 1.500 metrelik kuş uçuşu mesafede bulunan arsa, denize 200 metre uzaklıkta yer alıyor. 

Kemer de 11 bin 430 metrekare turizm imarlı arsa 80 milyon TL ye icradan!

Arsa, Antalya şehir merkezine 40 kilometre ve havalimanına 50 kilometre mesafede bulunuyor. Arsanın üzerinde herhangi bir taşınmaz bulunmuyor. 

İlan metni:

T.C. KEMER İCRA DAİRESİ 2021/135 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İl, Kemer İlçe, 462 Ada, 1 Parsel, KEMER Mahalle/Köy, Taşınmazın bulunduğu mevkiin Kemer Belediyesi Merkez Mahallesi sınırları içerisinde olduğu, taşınmazın bölgesinde tüm altyapı ve belediye hizmetlerinin mevcut olup ulaşımın çok kolay olduğu, alışveriş merkezlerine, okula camiye yakın olduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir. Taşınmaza D-400 karayolundan Kemer 1. girişine Atatürk bulvarına dönünce sağ tarafta kaldığı, taşınmazın D-400 karayoluna genişçe bir cephesi bulunduğu, parselin kuzeyinden D-400 karayolu, doğusundan Atatürk Bulvarı, güneyinden Ahmet Çavuş caddesi geçtiği, Kemer merkeze olan mesafesi kuş uçuşu 1500m, denize olan mesafesinin 200 m olduğu, Kemerde bulunan yıldızlı turistik tesislerin hemen kuzeyinde olduğu, Antalya şehir merkezine 40 km, havalimanına 50 km uzaklıkta olduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir. Taşınmazın üzerinde herhangi bir muhdesat bulunmadığı bilirkişi raporunda belirtilmiştir.
Adresi : Kemer Mahallesi, 462 Ada, 1 Parsel Kemer/Antalya Kemer/Antalya / ANTALYA
Yüzölçümü : 11.430 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzı Antalya İli, Kemer İlçesi, Kemer Mahallesi, 462 1 Parsel, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E:0,30 emsalli turizm+konut alanında kaldığı bilirkişi raporunda belirtilmiştir.
Kıymeti : 80.010.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki Gibidir.
1. Satış Günü : 26/04/2022 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 24/05/2022 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Merkez mah, Yalı cad, Kemer Belediyesi İçi Kültür Salonu, KEMER/ANTALYA

Kemer de 11 bin 430 metrekare turizm imarlı arsa 80 milyon TL ye icradan!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini; "İ.İ.K. 9. Madde: İcra ve İflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödeme, Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülecek bankalarda icra ve iflas dairesi adına açılan hesaba yapılır," hükmü gereğince NAKİT TEMİNATIN BANKA HESABINA YATIRILMASI GEREKTİĞİNDEN, hesaplanan teminat tutarının ihale saatinden önce Vakıflar Bankası TR**********************46 İBAN nolu hesaba, dosya numarası ve ihale katılımcısının adı-soyadı ve T.C.kimlik numarası yazılarak yatırılması ve dekonttan bir suretin ibraz edilmesi" veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.Nakit teminat ile satışa iştirak edilemeyecektir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/135 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
 


Geri Dön