29 / 03 / 2024

Kent mimarisinin müziği İspirtohane'de çınladı!

Kent mimarisinin müziği İspirtohane'de çınladı!

İstanbullular kent mimarisinin müziğini dinlemeye devam ediyor. ‘İstanbul Mimarisinin Müziği’ projesi kapsamındaki konserler dizisinin yedincisi, tarihi İspirtohane binasında düzenlendi



İstanbul Mimarisinin Müziği’’ projesiyle, zamanın mekanlarında zamanın müziklerini İstanbullulara sunan konserler dizisinin 7’ncisi, Tarihi İspirtohane Binası’nda düzenlendi. Türk Musikisi Vakfı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde hayata geçirilen “İstanbul Mimarisinin Müziği” başlıklı projede, 2010 yılı boyunca İstanbul’un siluetinde vazgeçilmez çizgileriyle var olan dokuz mekanda, mimariye paralel bir müziğin varlığından söz ediliyor ve bu müziğe dikkat çekilmesi amaçlanıyor. İçinden geçilen zamanda o dönemin sanat hassasiyetleri mimariye, müziğe ve diğer sanatlara aynı mührü vuruyor. Dolayısıyla, bir müzik eseri ait olduğu dönemin mimari ses atmosferinde seslendirilip dinlenince, o bütünlüğü izleyebilmek kolaylaşıyor.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İstanbul 2010 AKB Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmeni Mehmet Güntekin ‘’Geride kalan yedi konserin büyük başarısı ve gördüğü ilgi, proje sahibi olan Türk Musikisi Vakfı ve uygulama ekibi olan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun çizgi üstü kurumsal ciddiyetlerini ve sorumluluk bilinçlerini de ifade ediyor” dedi.

‘Rüzgarlar’ın çekimleri tamamlandı

Gökçeada ve İstanbul’da çekilen filmde, Yusuf Nejat Buluz, Mediha Didem Türemen, Rüçhan Çalışkur, Zeynep Gülmez rol alıyor. Hollanda’nın Rotterdam Uluslar arası Film Festivali’ne bağlı Hubert Buls Fonu tarafından desteklenen film,  Evci Film yapımcılığında gerçekleşiyor. Selim Evci’nin ilk filmi İki Çizgi 2008 yılında, 65.Venedik Uluslar arası Film Festivali’nde ilk filmler kategorisinde yarışmış, sonrasında 40’a yakın uluslararası festivalde seyirciyle buluşmuştu.
Star


Geri Dön