25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  



Kentsel dönüşümde sorunlara yönelik kolaylıklar sunulsa da sıkıntılı zamanlar yaşanabiliyor. Malik sayısının artması da anlaşmazlıklara neden oluyor.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; İstanbul Kadıköy'de 2019'da yılında anlaşılan ve yıkılarak arsa konumuna getirilen projede Iryna Sıdun’un bir dairede yüzde 2 payı olduğu ortaya çıktı. Verilen ilandan anlaşıldığı üzere Iryna Sıdun’un anlaşmaya yanaşmaması sebebiyle yüzde 2’lik payın değerlemesi yapılarak fiyat belirlendi. 17 bin 500 lira değer biçilen yüzde 2’lik pay için ise Iryna Sıdun’a daire teklifi yapıldı. Projeye ilişkin olarak diğer malikler 3/2 oranında anlaşmaya imza attı.

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

38 BAĞIMSIZ ALAN 

Kentsel dönüşüm dahilinde yıkılıp arsa konumuna gelen alana 2 bodrum, 1 zemin, 7 normal kat ve 38 bağımsız bölüm inşa edilecek. Birinci bodrumda sığına, elektrik odası, su deposu, hidrofor, jeneratör bulunacak. İkinci bodrumda ise 28 adet kapalı ve 15 adet açık olmak üzere toplam 43 araçlık otopark, giriş katta 3 dükkan, 7 normal katta da her katta 5 daire olmak üzere 35 daire yer alacak. 

YÜZDE 98’İ EKREM ÜNAL’A AİT 

Kentsel dönüşümde sorun yaşanan 11 numaralı dairenin sahipleri yüzde 98’le Ekrem Ünal yüzde 2 ile Iryna Sıdun olarak görülüyor. 11 numaralı daire brüt 93.47 metrekare, net olarak da 76.50 metrekare olarak ölçülmüştü.

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İMZAYI ATARSA 17 BİN 500 LİRA YERİNE DAİRE VERİLECEK 

Iryna Sıdun’un sözleşmeyi imzalaması durumunda proje bulunan 12 numaralı daire kendisine verilecek. Sözleşmeyi imzalamaz ise arsa payı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilecek ya da ettirilecek. Ortaya çıkan rayiç değerden az olmamak üzere anlaşma sağlanan diğer paydaşlara satış açık artırma usulü ile yapılabilecek. Paydaşların almaması halinde ise üçüncü satışlara payın satılması gündeme alınacak. 

Kentsel dönüşümde sil baştan düzenleme!

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüme büyük destek!


Geri Dön