20 / 04 / 2024

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi'ne operasyon!

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi'ne operasyon!

İStanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapıyordu. Şikayetler üzerine düzenlenen operasyonda, sözde kentsel dönüşüm mahkemesi çetesindeki 50 kişiden 30'u gözaltına alındı...



İstanbul'da kentsel dönüşüm işlerini takip ederek, yaşanan anlaşmazlıklarda sözde mahkeme kurarak ceza kesen 54 kişilik çeteye operasyon düzenlendi. Haklarında yakalama kararı olan 54 şüpheliden 30’u yakalandı, aramalarda 18 silah ve 2 bin 200 mermi ele geçirildi. Suç örgütünün aldıkları karara itiraz edenleri tehdit ettikleri ileri sürülürken, 3 kişiyi de silahla vurduğu ortaya çıktı.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, operasyon, İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlendi. Polis ekiplerini harekete geçiren olay bazı iş adamlarının şikayeti üzerine öğrenildi. İddiaya göre, Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren bir suç örgütü, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk görevi üstleniyordu. 

SÖZDE MAHKEME

Aralarında ayrılık yaşayan kişileri buluşturan çete sözde mahkeme kuruyordu. İkili arasında karar veren şebeke üyeleri, haksız gördükleri kişilere ceza uyguluyordu.

Haksız olarak hükmedilen kişilere para ödenmesini talep ediliyordu. Mahkeme karşılığında kendilerine menfaat sağlayarak daire yada para aldığı ileri sürülen şebekenin karara uymayanlara da ceza kestikleri iddia edildi.

ÇETE BELİRLENDİ

Şikayetler üzerinde çalışma başlatan polis ekipleri amca çocukları olan Habip Ç. ve Hasan Ç. elebaşılığını yaptığı bir çeteyi buldu. Şebekenin Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesine ilişkin de birçok kişiyi mağdur ettiği öğrenildi.

Teknik ve fiziki takip çalışmalarında, daha önce yağma, yaralama, çek-senet tahsilatı ve yasa dışı kumar oynatma gibi bir çok suça karışan 52 şebeke üyesi daha belirlendi.

14 SİLAH 2 BİN MERMİ

Yapılan çalışmalardan sonra İstanbul, Ankara, Muğla, Rize ve Adıyaman'da eş zamanlı baskın yapıldı. Bu sabah gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı olan 54 şüpheliden, aralarında şebeke ele başlarının da bulunduğu 30’u gözaltına alındı.

Baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda 14 ruhsatsız tabanca, 4 pompalı tüfek ve yaklaşık 2 bin 200 mermi bulundu. İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki emniyete götürüldü. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!


Geri Dön