29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm Burdur'da da gerçekleşmeli!

Kentsel dönüşüm Burdur'da da gerçekleşmeli!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, deprem konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Ercengiz, ''Kentsel dönüşümü Burdur'un da yapması lazım'' şeklinde konuştu.



Burdur Belediyesi, Burdur halkının da desteği geçtiğimiz hafta Çanakkale Ayvacık ilçesinde meydana gelen birçok köyün etkilendiği deprem dolayısı ile depremzedelere yardım gönderdi. 


Battaniye, elektrikli ısıtıcı ve kuru bakliyattan oluşan yardımlar Burdur Belediyesi aracı ile Burdur Cumhuriyet Meydanından depremzedelere ulaştırılmak üzere dün yola çıktı. Konu hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; 


"Bildiğiniz üzere Çanakkale'de meydana gelen depremler neticesinde oradaki birçok yurttaşımız evini kaybetmek durumunda kaldı. Tabii ki devletimiz en kısa zamanda yaraların sarılması için olayın meydana geldiği Ayvacık ilçesinin köylerine yardım elini uzattı. Biz de Burdur Belediyesi olarak duyarsız kalmamamız gerekiyordu. Çünkü; televizyondan izlediğimiz kadarıyla o Türkmen kadınlarının saf, temiz Türk insanının görüntüsü içimizi burktu. Bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Ve bu çalışmayı da biz Burdur halkının da desteği ile gerçekleştirdik. Bugün 500 battaniye, 200 elektrikli ısıtıcı ve 1.5 ton kuru bakliyatla aracımızı buradan Çanakkale'ye uğurlayacağız. Çanakkale Belediye Başkanımı aradım kendilerine ulaştıracağımızı söyledim. Çanakkale Belediye Başkanım, yardıma destek katkı veren Burdur halkına ve Burdur Belediyesine teşekkürlerini iletti. Burdur Belediyesine ait araçla bu yardımları ulaştıracağız. Allah milletimize böyle dert ve belalar vermesin. Tabii ki can kaybının olmaması en büyük sevincimizdir. Depremin ardından mutlaka yaraların sarılması gerekiyordu. Karınca kararınca biz de Burdur halkı ve Burdur Belediyesi olarak bizde yardımlarımızı buraya göndermeye çalışıyoruz" dedi. 


Burdur'da deprem konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ercengiz; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Deprem ve Afet Risk Yönetimi ile aldığı birtakım kararlar var. Yani kentsel dönüşümü yenileyen, kentsel dönüşüme bağlı olarak eski binaların yenilenmesi ile ilgili birtakım teşvikler var. Vatandaşımızın bundan haberdar olması lazım. Eski binaların yenilenmesi için devletin birçok teşviki var. Vergiden tutun da ruhsat harçlarına kadar. Bu konuda biz gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Bu dönüşümü Burdur'un da yapması lazım. Burdur şehir merkezi bir kilometrelik alana sıkıştı. Çoğunlukla bu yapılarda eski yapılar. Bu dönüşümü sağlamalıyız. Biz Burdur Belediyesi olarak elimizden gelen kolaylığı da zaten gösteriyoruz. Deprem bir gerçek. Bununla yaşamak zorundayız. Vakti saati belli değil. Her an olabilir. Çünkü; biz birinci derecede deprem riski olan bir bölgenin içerisindeyiz. En azından mevcut yapıların depreme dayanıklı olup olmadığını test etmek, depreme dayanıklı hale getirmek ya da yenilemek öncelikli görevimiz olmalı" diye konuştu. 




Burdur Yenigün Gazetesi


Geri Dön