19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm eksi 30 derecede devam ediyor!

Kentsel dönüşüm eksi 30 derecede devam ediyor!

Fen işleri ekipleri kamulaştırması tamamlanan binaları yıkarken, enkaz kaldırma çalışmalarını da -30 dereceye rağmen sürdürüyor. Ali Korkut bu yıl kamulaştırma çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.



Fen işleri ekipleri kamulaştırması tamamlanan binaları yıkarken, enkaz kaldırma çalışmalarını da -30 dereceye rağmen sürdürüyor. Bu yıl kamulaştırma çalışmalarının tamamlanacağını belirten Ali Korkut. "Hedefimiz yaz aylarında ihale süreci ve elbette yapılaşmanın başlamasıdır" dedi 


Yakutiye Belediye Başkam Alı Korkut, şehir merkezini deriştirip dönüştürmeye yönelik çalışmaların yaz kış dinlemediğini söyledi. Ali Korkut. Hacıcıuua - Taş Mescit ve Naımaulı semtlerinin bir bölümünü içerisme alan I. etap kentsel dönüşüm çalışmalarının kamulaştınna. 

yıkım ve enkaz kaldırma olarak devam edildiğini belirtti, şiddetli kışa rağmen çalışmalara ara verilmeyen semne araçlar yıkmı. enkaz kaldırma işlerini gerçekleştirmeye devanı ediyor. 5SGOO metrekare alam kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarında kamulaştırma çalışmaları tamamlanmak üzeıe. Bugüne kadar 20 milyon lira harcanan kamulaştırma yüzde 90'ları geçmiş dunmıda. 


Belediye Başkam Ali Korkut. 

"Hacıcuma - Taş Mescit senitlerinin tamamını - Naımaulı semtinin bir bölümünü içerisine alan alanda I. etap kamulaştırma çalışmalarımız sürüyoı 58 dönüm alanda kamulaştırma tamamlanmak üzeıe. Bu güne kadar yaklaşık 20 milyon lira hak sahiplerine ödeme yapıldı. Kamulaştırma yüzde 90'ı geçmiş durumda. 

Alanda kamulaştırılan binaların yıkımı ve enkaz kaldırılma çalışmalarına devam ediyoruz Amacımız bu vıl içerisinde ihale süreci ve yapımın başlamasıdır Bu tarihi semtlerde talihi geçmişe saygılı, ticari kaygılan dikkate alan bir yapılaşma hedefliyoruz. Erzurum'umuzun güzelleşmesi. yeni ile eskinin kucaklaşacağı tarihe saygılı ve çağdaş bir yapılaşma bizi heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu. 


Erzurum Gazetesi


Geri Dön