26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ile 2.5 milyon konut teslim edildi!

Kentsel dönüşüm ile 2.5 milyon konut teslim edildi!

Afyonkarahisar'da millet bahçesi fidan dikim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den itibaren 2.5 milyon konutun vatandaşlara teslim edildiğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afyonkarahisar'da bir termal otelde gerçekleşen fidan dikim töreninde kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlayan deprem dönüşümünün hızlandığını söyleyen Kurum şu açıklamalarda bulundu: 

"2012'den bu yana kentsel dönüşüm ve sosyal konut anlamında 2,5 milyon konutu vatandaşlara teslim ettik. Şu anda da sahada yatırım değeri 90 milyar lira olan 300 bin konutumuzun inşası devam ediyor. Afyonkarahisar'da da bir taraftan riskli yapılarımızı dönüştürüyor, diğer taraftan tarihi kent meydanlarımızı ihya ediyoruz. Şu an merkezde 2 riskli alanımız var. Buradaki 2 bin 276 yapının dönüşümüne hızla devam ediyoruz. Yine merkezde Gökçe Mahallesi'ndeki rezerv yapı alanımızı, hem dönüşüm hem de 100 bin sosyal konut projelerimizde kullanacağız. Şu anda bu bölgede 1374 konutluk bir sosyal konut projemizi de hazırladık. Biz gönül belediyeciliği diyoruz. Biz hiçbir zaman vatandaşımıza rağmen iş yapmadık, her şeyi milletimizle beraber yaptık. Yine aynı anlayışla onlarla birlikte yapmaya devam edeceğiz. Belki birileri Afyonlu kardeşlerimizin kafalarını karıştırmaya çalışabilir ama biz bugüne kadar projelerimizi anlatıyoruz. Yeni yatırımlarımızı anlatıyoruz. Temel atmaya dahi fırsat bulamadan projelerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Amacımız eser üretmek, eser siyaseti yapmak, bu anlayışla projelerimizi hayata geçirmektir. Hiçbir zaman vatandaşımızı mağdur etmedik, mağdur edecek adımlar atmadık. Vatandaşımıza rağmen de hiçbir iş yapmadık, yaptırmadık. Bundan sonra da aynı anlayışla projelerimizi yürütüyor olacağız."

Kentsel dönüşüm ile 2.5 milyon konut teslim edildi!

Zafer Mahallesi'nde yer alan eski müzeyi yeni yerine taşınması için çalışmaların başlayacağını belirten Kurum, Buradaki yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda, vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek yeşilin bin bir tonuyla bezeyeceğimiz bir çevre projesini Afyonlu kardeşlerimize armağan edeceğiz. Ben inanıyorum ki millet bahçelerimiz tamamlandığında, içerisinde fuar ve kamp alanlarının, yürüyüş ve bisiklet yollarının olacağı Frigya Vadisi Projesi'yle birlikte Afyonkarahisar'ımız adeta Türkiye'nin cazibe merkezi olacak. Dünyanın göz bebeği olacak" açıklamasında bulundu.

Türkiye'de 300 bin sosyal konut dönüşüyor!


Geri Dön